3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Bursalı şehidin ardından dram çıktı

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde şehit düşen Bursalı er Samet Saraç'ın ardından dram çıktı. İğnelerle ayakta duran gözü yaşlı şehit annesi, "Onu benden 15 yıl boyunca kaçırdılar, evlatlık vermişler. Oğlumu 15 sene sonra bulabildim. Ancak 2 ay görüştüm. Askerde de kaybettim" dedi. 

Piyade er Samet Saraç'ın öz annesi Filiz Turan, oğlu 5 yaşındayken babasından boşandıklarını ve 15 yıl boyunca oğlunu aradığını ifade ederek, yaşadıklarını gözleri dolarak anlattı. Oğlu Samet'i 15 yıl aradan sonra bulduğunu kaydeden anne Turan, "Biz babasıyla ayrıldık. Samet o zaman 5 yaşındaydı. Babası 15 sene kaçırdı onu benden. Bana iki çocuğumu da göstermedi. Babası ayrılmasınlar diye ikisini de bir aileye evlatlık vermiş. Sonra o aile de ölünce tekrar babaya geri verilmiş. Samet beni bulmak için çok yer gezmiş. Babasıyla boşanmadan önceki yaşadığımız eve gitmiş. Araştırmış, dedesinin evini bulmuş. Ve biz ilk defa 15 yıl aradan sonra dedesinin evinde görüştük. Askere gidene kadar da 2 ay boyunca her gün beraberdik. Askere giderken asker tülbendini bağladım. Allah'a emanet ol dedim. Erzincan'da 2-3 ay kaldı. İzne geldiğinde (Ben gidiyorum, gelemeyebilirim) diye konuşmuştu" dedi. 

Oğlunun acemiliğini yaptığı Erzincan'a gitmeden önce anneler günü hediyesi olarak küçük kardeşi Semih'i yanına getirdiğini ifade eden anne Filiz Turan, sözlerine şöyle devam etti:
"(Ben askere gidersem siz görüşemezsiniz. Kardeşimi sana göstermezler) demişti. Ondan sonra da ayrılmaz olduk. Hatta Samet'in şehit edildiği gece küçük oğlum benim yanımdaydı. Onu da bulmama o vesile olmuştu. Ayrıca Samet askerdeyken (Onun annesi öldü demişler). O şehidin annesi benim. Ben ölmedim. Buradayım, yaşıyorum. Dün gece cenazesi Bursa'ya geldi. Son kez gördüm. Çok üzgün, ayrıca çok mutluydum. Bitirsinler artık bu terörü. Çok zor, çok büyük bir acı. Ama yapabilecek hiç bir şeyim yok." 

Bu arada şehidin İzmir Foça'da askerlik yapan üvey kardeşi Gökhan Turan, annesini teselli için izine ayrılarak Bursa'ya geldi. Haberi sonradan öğrendiğini söyleyen Gökhan Turan, "Çok üzgünüm. Allah şehit aileleri yardım etsin. Ben de bu haberi yolda duydum. Gelirken (Allah şehit ailelerine yardım etsin) derken, şehit bizim ailemizdenmiş. Bunu öğrendim. Bizim için şeref verici bir şey. Allah mekanını cennet etsin. Artık bunların hepsinin kökünün kazınmasını istiyorum" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Ekim 2007 Salı 14:16:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?