2
Mayıs
2024
Perşembe
BURSA

Bursalılar aşureye doydu

Bursa'da, Osmangazi Belediyesi ile bir firma ve Tuzpazarı esnafı tarafından 30 bin kişiye aşure dağıtıldı. 

Osmangazi Belediyesi bu yıl da halka aşure dağıttı. Bursaray Osmangazi İstasyonu önünde binlerce vatandaşa aşure ikram edildi. Osmangazi Belediye Başkanı Recep Altepe ile Bursa Milletvekili Niyazi Pakyürek de organizasyona katılarak halka aşure dağıttı. Belediye tarafından 10 bin kişiye aşure ikram edildi. Altepe, "Bu yıl üçüncüsünü gerçekleştirdiğimiz bu organizasyonla geleneklerimizi yaşatmayı amaçlıyoruz. Kültürümüzün bir parçası olan aşure köklü bir geleneği temsil ediyor. Fakat son zamanlarda ihmal edilen bu geleneği tekrar canlandırmanın, gelecek nesillere aktarmanın çabası içindeyiz" dedi. 

10 bin kişilik hazırlanan aşure için 10 çeşit malzeme kullanıldı. Yer fıstığı, kuru kayısı, buğday, ceviz, badem, çam fıstığı, kuş üzümü, kuru üzüm ve kuru incir kullanılarak hazırlanan aşure 4 farklı noktadan dağıtıldı. Vatandaşlar aşure dağıtımına büyük ilgi gösterdi, dağıtım noktalarında uzun kuyruklar oluştu. Vatandaşlara aşure dağıtımını bizzat başkan Altepe yaptı. 

Öte yandan Köseoğlu Kureyemiş tarafından da 10 bin kişiye aşure ikram edildi. Ayrıca Tuzparı Çarşı esnafı da 10 bin kişiye aşure dağıttı.
İHA
Yayın Tarihi : 29 Ocak 2007 Pazartesi 18:49:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?