3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Bursalılar çevreci otobüsleri beğendi

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin toplu ulaşım filosunu yenileyen 70 yeni çevreci otobüs, vatandaşlardan takdir topluyor.

Değişen Bursa’nın modern ulaşım araçlarına layık olduğunu belirten vatandaşlar, otobüslerde engellilerin de düşünülmesinden memnun. Şehir içindeki birçok farklı güzergahta hizmet vermeye başlayan yeni otobüsler, temizliği ve modernliği kadar konforuyla da yolcuların beğenisi topluyor.

Her gün toplu ulaşım araçlarıyla yolculuk ettiğini ve yoğun saatlerde otobüslerdeki yolculukların işkenceye dönebildiğini dile getiren öğrenci Hanife Örsoğlu, “Ferahlığı ve modernliği ile yeni otobüsler Bursa’ya çok yakıştı. Eski otobüsler oldukça rahatsız ve temizlik açısından da çok sağlıklı değildi. Böyle bir ihtiyacı tespit edip giderdiği için Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ediyorum” dedi.

Daha önce ki otobüslerle yolculukların çok zahmetli olduğunu belirten çiftçi Ali Öncü, özellikle uzun güzergahlardaki yolculukların yorucu olduğunu kaydetti. Yeni otobüslerle hem rahat hem de keyifli yolculuklar yaptıklarını anlatan Öncü, eski araçlarla kıyaslandığını belediyenin bu hizmetinin tartışılmaz olduğunu söyledi.
Öğrenci Göksel Mutlu ise araçların modern ve konforlu oluşlarının yanı sıra engelli vatandaşlara da hitap etmesinin çok önemli bir düşünce olduğunu ifade etti.

AB standartlarındaki araçlarda engelliler için rampanın da bulunmasının Büyükşehir Belediyesi’nin hizmet anlayışında geldiği noktanın göstergesi olduğunu belirtti.
Büyükşehir Belediyesi’nin toplu ulaşım filosunun yenilenerek Bursalıların rahat ve konforlu bir yolculuk yapmalarını sağladıklarını ifade eden Başkan Şahin, Türkiye’nin en genç filosunun Bursa’da hizmet verdiğini dile getirdi.

Çalışmalarında özel sektör mantığıyla hareket ettiklerine değinen Başkan Şahin, “85 araçlık filomuza 70 yeni otobüs eklendi. 15’i körüklü, 25 tanesi solo ve 30 tanesi de orta boy olan otobüslerin, egzoz emisyonları ve gürültü değerlerinin düşük olması da daha temiz bir Bursa hedefini doğruluyor. Konforlu bir yolculuk için tamamı klimalı, otomatik şanzımanlı ve retarder fren sistemiyle donatılan otobüsler, güvenli bir sürüş için gereken teknoloji ile donatıldı. Hareket engelli, yaşlı ve çocuklu yolcuların rahat biniş ve inişleri için basamaksız alçak tabanlı, rampalı ve Avrupa Birliği normlarına uygun otobüsler Bursalılara hayırlı olsun” şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Şubat 2009 Pazartesi 16:34:00
Güncelleme :2 Şubat 2009 Pazartesi 16:36:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?