5
Mayıs
2024
Pazar
BURSA

Bursalılar ekonomik yolculuğu seçti

Bursaray’da kullanılmaya başlanan ve daha sonra Büyükşehir Belediye Otobüsleri’nde kullanıma geçilen ‘Akıllı BuKART’, Ağustos ayından itibaren Özel Halk Otobüsleri’nde de geçerli olacak.

Bursaray’ın ayda 120 bin, yılda ise 50 milyon yolcu taşıdığını söyleyen BURULAŞ Genel Müdürü Ali Kaya, amaçlarının Bursaray B Etabının da faaliyete geçmesiyle birlikte bu sayıyı 100 milyona çıkartmak olduğunu belirtti. Bütünleşik Bilet Sisteminde ‘Akıllı BuKART’ın sistemin temelini oluşturduğunu söyleyen Kaya, ‘Manyetik Kart’ın çevreye verdiği zarar kadar maddi olarak da BURULAŞ’a büyük bir maliyetinin olduğunu ifade etti.

Bursaray’da Akıllı BuKART kullanım oranı %75’e çıktı

Bursalılara hem kolaylık, hem de %50 oranında indirimli yolculuk imkânı sunan ‘Akıllı BuKART’ın kullanımının çoğalmasının mutluluk verici olduğunu söyleyen Ali Kaya, “2004 yılında ‘Akıllı BuKART’ kullanım oranı %25 iken, bu yıl bu oran %75’e yükselmiş durumdadır. Buna paralel olarak 2004 de %80 olan ‘Manyetik Kart’ kullanımı bu yıl %25’e geriledi” diye konuştu. Toplu taşımacılıkta ‘Akıllı BuKART’ sisteminin dünya ortalamasını %80 ile %85 arasında değiştiğini söyleyen Ali Kaya, “Bizim de amacımız ‘Akıllı BuKART’ kullanımını yaygınlaştırarak, toplu taşımacılıkta dünya ortalamasını yakalamaktır” dedi.

BURULAŞ olarak ‘Manyetik Kart’ için üretici firmaya sadece 2004 yılında 2 trilyon 100 milyar lira ödediklerini söyleyen Kaya, Bursalı hemşerilerimizin ‘Akıllı BuKART’ı kullanmaları sayesinde üretici firmaya ödenen bu para azalarak Bursaray’ın hizmet kalitesinin daha da artacağını belirtti. 3 milyon 500 bin lira verilerek bir kereye mahsus alınan ‘Akıllı BuKART’ı günde iki kere kullanan bir kişinin kartın maliyetini 4 günde çıkarttığını ifade eden Kaya, ‘Akıllı BuKART’ı artık Büyükşehir Belediyesi otobüsleri’nden sonra Ağustos ayından itibaren Özel Halk Otobüsleri’nde de kullanılmaya başlanacağını kaydetti. Bu sistem sayesinde bir kişinin tek bir biletle şehir içinde istediği bir yere rahatlıkla gidebileceğini söyleyen Dr. Ali Kaya, “Bu konuda Bursalı hemşerilerimizin daha duyarlı olmasını istiyorum ve 7’den 70’e her yaştan insanı ‘Akıllı Bu Kart’ kullanmaya davet ediyorum” şeklinde konuştu.

Bu arada bir yıldır ‘Akıllı Bu Kart’ı kullandığını söyleyen 47 yaşındaki Rüştü Can, “Akıllı BuKART” bizler için çok avantajlı ayrıca Özel Halk Otobüsleri’nde de geçerse daha çok mutlu oluruz. Özellikle kalabalık ve sık seyahat eden ailelerimiz için de ‘Akıllı Bu Kart’ çok ekonomik” diye konuştu. ‘Akıllı BuKART’ sayesinde Bursaray gişe önlerinde sabah ve akşam saatlerinde yaşanan kalabalıkta hiç beklemek zorunda kalmadığını söyleyen Hüseyin Bildirir ise, manyetik biletler (Kağıt Biletler) için harcanan emek, para ve kesilen ağaçlar açısından ‘Akıllı BuKART’ı tercih etmek iyi bir çözüm” dedi.

Kenthaber
Yayın Tarihi : 7 Haziran 2005 Salı 16:43:11
Güncelleme :7 Haziran 2005 Salı 16:48:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?