6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

Bursalılar hızlı tren istiyor

BURSALILAR HIZLI TREN İSTİYOR

Yeşil Bursam Derneği Başkanı Muharrem Karabulut, Ankara-Bursa arasında hızlı tren seferleri yapılmasını istedi.

Bursa'nın demiryolu ağına bağlanmasıyla ilgili çalışmaların Devlet Planlama Teşkilatı'nda onay beklediğine dikkat çeken Karabulut, "Bursa marka kent olacaksa, turizm ve tarih şehri olacaksa, mutlaka ve mutlaka demiryolu ağına bağlanmalı" dedi.

Karabulut, yaptığı açıklamasında, Bursa-Eskişehir arasında çalışan yüksek hızlı trenin, karayolu ile yaklaşık 3 saatte alınan mesafeyi bir buçuk saate indirdiğine işaret ederek, hızlı tren taşımacılığından faydalanmanın Bursa'nın da hakkı olduğunu söyledi. Bursa'nın yıllardır ulusal demiryolu ağına bağlanmasıyla ilgili talepler olduğunu, bu konuda başta Ulaştırma Bakanlığı olmak üzere pek çok ilgilinin zaman zaman "tren geliyor" diyerek müjde verdiğini hatırlatan Karabulut, Bursalılar olarak bu konuda daha fazla beklemeye tahammülleri kalmadığını bildirdi.

Ulaştırma Bakanlığı'nın konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamaları da değerlendiren Karabulut, "Bandırma-Bursa-Ayazma-Osmaneli; Ayazma-İnönü demiryolu hattının fizibilite etüdü ve uygulama projeleri revizyonu güncelleştirilmesi işinin ihalesi 31.08.2007 tarihinde yapılmıştı. Bugünlerde tamamlanması bekleniyor. Bu güzergahta toplam 190 kilometre uzunluğunda yüksek hızlı tren yolu yapılması düşünülüyor. Bizler, Bursalılar olarak bu projenin halen Ankara-Eskişehir arasında çalışan hızlı trenin Ankara-Bursa seferlerini yapacakmış gibi gerçekleştirilmesini istiyor ve bekliyoruz. Çünkü, Bursa'nın sanayi şehri olmasının yanında, turizm ve tarih başkenti olması, marka kentler arasında yer alması isteniyorsa, özellikle karayolu, havayolu ve deniz yolu ulaşımının yanı sıra demiryolu ulaşımı sorunlarının da çözümlenmesi gerekir" diye konuştu.

Bursa'nın ülke ekonomisine sağladığı katma değerler ile aldığı kamu hizmetleri karşılaştırıldığında dengesizlik olduğunu ifade eden Karabulut, "Bursa turizm kenti olacaksa, tarih ve kültür kenti olacaksa, termal tedavi merkezi olacaksa, mutkala ve mutlaka demiryolu ağı bağlantısı gerçekleştirilmelidir" dedi.

BURSALILAR HIZLI TREN İSTİYOR
İHA
Yayın Tarihi : 24 Nisan 2010 Cumartesi 12:50:02
Güncelleme :24 Nisan 2010 Cumartesi 13:30:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?