2
Mayıs
2024
Perşembe
BURSA

Bursam Derneği Keles köylerini unutmadı

Bursalılar Derneği, Keles ilçesine bağlı Pınarcık ve Dağdibi Köyü İlköğretim Okullarına, sıra, ders kitabı, eğitim aracı götürdü. 

Bursam Derneği Başkanı Muzaffer Önadım, "Ülkemizin pek çok kesiminde eğitim ve öğretimde yaşanan sıkıntıları tartışılıyor. Biz de dağ ilçemizdeki bu köy okullarında sıkıntılara çözüm üretmek için kolları sıvadık. AKUT Bursa Şubesi, NOSAB İlköğretim Okulu ve Bahçeşehir Koleji’nin de katkılarıyla, okulların öğrenci sırası, kitap, ders araç ve gereçleri, öğrenci sıraları, oturma sandalyeleri yazı tahtaları gibi bazı sıkıntılarına çare olduk. Kütüphanesine yardımcı eğitim kitapları, ansiklopedi, ilköğretim çağındaki çocuklarımızın okuyabilecekleri roman ve hikayeler getirdik. Sivil toplum kuruluşu olarak üzerimize düşen görevi ifa ettik. Bursa’nın Kardelenlerine Bursalılar olarak yardımda bulunmalıyız. Destek olmalıyız. Bursa’nın dağ yöresi olarak bilinen Keles, Orhaneli, Harmancık, Büyükorhan ilçeleri ve köylerindeki okulların pek çok sıkıntısı olduğunu biliyoruz. Bu sıkıntılarında yardımlaşma ve dayanışma ile çözülebileceğini ortaya koyduk" dedi. 

NOSAB İlköğretim Okulu Müdürü Hüseyin Turan, Keles’in Dağdibi İlköğretim Okulu’nu kendilerine Kardeş Okul olarak seçtiklerini ifade etti. 

Dağdibi-Pınarcık Köyü İlköğretim Okulu Müdürü Bekir Adiloğlu, halk tabiriyle 'mağduriyet bölgesi' olan köylerindeki eğitim sorunlarının çözümü için katkıda bulunanlara teşekkür etti. Dağdibinde 12 yıl önce açılan okulda bir kısmı taşımalı sistemle gelen 96 öğrenci eğitim görüyor. Köyde birde ana sınıfı bulunuyor. Dağ köylerindeki okullar, her türlü, eğitim yardımının yanı sıra giysi ve kitap yardımlarını da kabul ediyorlar.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Aralık 2007 Çarşamba 17:45:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?