3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Bursa'nın göbeğindeki refüjler kurudu

Bursa'nın göbeğindeki refüjler ilgi bekliyor. Süs ağaçlarının kurumaması için esnaf hortum takarak refüjleri sulamaya başladı.

Bursa'nın vitrini durumundaki Atatürk Caddesi'nde, yeşil alanlara 3 aydır hiç kimsenin uğramadığını belirten esnaf, "Şehrin en hareketli noktasında, turistlerin en yoğun olduğu günde bu bakımsızlıktan utanıyoruz. Büyükşehir Belediyesi sorumluluğundaki refüjlerde her ay güzel bir bakım yapılıp, yeni mevsim çiçekleri dikiliyordu. Ancak 3 aydır Park Bahçeler Müdürlüğü'nden gelen giden yok. Refüjlerdeki çiçekler kurudu. Yabani otlar bitti. Şimdi kıymetli süs ağaçlarının kurumaması için çareyi hortum alıp kendimiz sulayarak bulduk.

Ulucami'nin etrafında toprak refüjler, şehirde misafirlerin en çok bulunduğu Temmuz - Ağustos aylarında bozkır manzarısını andırıyor. Bu bizi utandırıyor. Çok büyük bir masraf veya harcama olacak durum yok. Belediye bürokratlarının çare üretmesi gerekir. Caddede kaldırımlar yenilenirken, bazı yerlerde müşterilerimizin araçları ile anlık durması için cep talebinde bulunduk, caddenin kullanımını planlayanlar karşı çıkıp yeşillik olsun diye refüj yaptılar. Ancak şimdi yeşil alanlar toprak yığınına dönüştü" dedi.
iha
Yayın Tarihi : 24 Temmuz 2007 Salı 13:13:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?