6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

Bursa'nın gönüllü elçileri

GÖNÜLLÜ TURİST REHBERLERİ İŞ BAŞINDA

Bursa'ya gelen turistleri genç ve güler yüzlü gönüllü rehberler karşılıyor. En Külüp tarafından 1993 yılından bu yana uygulanan ''turizm elçiliği'' projesiyle bu sene de turistlere yardımcı olunuyor. Genç rehberler turistlere nazar boncuğu takarak, onlara Türk insanın özelliklerini yansıtıyor. 100 gençten oluşan grup, yabancı turistlerin yanı sıra yerli tursitlere tarihi mekanları tanıtıyor. Bu projede görev almak isteyen gençlere göreve başlamadan önce bir ay süre ile tarih, güzel konuşma, turizm, ilk yardım, iletişim, görgü kuralları, genel kültür, yabancı dil, beden dili konularında eğitim veriliyor. Görev yerleri ve şehir gezdirilerek tanıtılıyor.

En Kulüp Başkanı Rıza Pekdemir, bu projeyle hem turistlere gezecekleri yerleri tanıtarak bilgi verdiklerini, hem de Türk insanın misafirperverliğini gösterdiklerini söyledi. Turistlere yeterli informasyon hizmeti verilmediğini söyleyen Pekdemir, turizm elçiliği projesi ile 2 - 3 ay süre ile de olsa bu meseleyi hallettiklerini kaydetti.

Pekdemir, ''Yaşadığı şehrin ve ülkesinin tarihi ve turistik değerlerine sahip çıkan, "ülkem varsa ben varım" diyebilen, sorumluluk sahibi ve kültürlü gençler yetiştiriyoruz" dedi.

Projenin 1993 yılında dünyada ve Türkiye'de ilk defa Bursa'da En Kulüp tarafından gerçekleştirildiğine dikkat çeken Pekdemir, 17 yıldan beri gerçekleştirilen projeye son 5 yıldır Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'nin destek olduğunu belirtti. Pekdemir, ''Turistler, dil bilen , kültürlü çocukları görünce 'çocukları böyle ise büyükleri nasıldır' diye düşünüyorlar. Şunu özelliklede belirtmek isteriz ki, kimse çocukların ilk bakışta Türk olduğuna kolay kolay inanmamakta, öğrenci değişimi ile çeşitli ülkelerden gelmiş çocuklar zannetmekte. Proje turistlerde büyük bir hayranlık uyandırıyor. Projenin en güzel yanı ise, turistlerin Türkiye'ye sevgi ve sempati duyan, insanımızla tanışmış, dost olmuş kişiler olarak ülkemizden ayrılmasıdır. Böylece dünya barışına katkıda da bulunmuş oluyoruz'' şeklinde konuştu.

Genç rehberler, proje sayesinde İngilizcelerini geliştirerek, dünyanın farklı insanlarıyla tanıştıklarını söyledi.

GÖNÜLLÜ TURİST REHBERLERİ İŞ BAŞINDA
GÖNÜLLÜ TURİST REHBERLERİ İŞ BAŞINDA
İHA
Yayın Tarihi : 7 Ağustos 2010 Cumartesi 11:44:01
Güncelleme :7 Ağustos 2010 Cumartesi 14:54:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?