3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Bursa'nın iki kardeşi daha oldu

BURSA'NIN İKİ KARDEŞİ DAHA OLDU

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Muş ve Bulgaristan'ın Mestanlı Belediyesi ile kardeş şehir oldu. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, 7,5 milyon lira bütçesi olan Muş'un hem teknik açıdan hem ekipman hem de kaynak açısından doğru dürüst hizmet alamadığını belirtirken, Bursa'dan 9 kişilik teknik ekibin bölgeye destek için projeler hazırladığını, otobüs işletmesinin de Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulacağını söyledi.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Kasım ayı meclis toplantısında, bir ayda yapılan yatırım ve hizmetlerle ilgili meclis üyelerine bilgi aktardı. Başkan Altepe, raylı sistem yatırımlarından, Uludağ projesine, teleferikten tarihi mirasın korunmasına kadar her alanda yapılan çalışmalarla ilgili Büylükşehir Belediyesi Meclis üyelerini bilgilendirdi. Meclis toplantısında, Muş Belediyesi ve Bulgaristan'ın Mestanlı Belediyesi ile kardeşlik anlaşması imzalanmasına oy birliği ile karar verildi.

Geçtiğimiz haftalarda Büyükşehir Belediyesi olarak Sağlıklı Kentler Birliği toplantısına katılmak için Muş'a gittiklerini anlatan Başkan Altepe, Muş'ta yapılan ziyaret ve incelemelerde Muş'un ihtiyaçlarının göz önüne geldiğini ifade etti. Muş'un yıllık 7,5 milyon TL'lik bütçesinin hizmeti zorlaştırdığına işaret eden Başkan Altepe, "Kentin başka bir birikimi yok. Teknik kadro eksiği var. Gerek maddi durumları, gerekse personel eksikliği nedeniyle hizmetler ağır işliyor. Onların da bizden talepleri doğrultusunda Muş'un otobüs işletmesini kurmasına destek vermek için kolları sıvadık. İlk etapta Bursa Büyükşehir Belediye Otobüs İşletmesi'ndeki araçlardan 4 tanesini Muş'a göndereceğiz. Orada da halkın ihtiyaçlarının karşılanmasına katkı sağlayacağız" diye konuştu.

 MESTANLI İLE KARDEŞLİK ANLAŞMASI

 Bulgaristan'ın Kırcaali Bölgesi Mestanlı İlçe Belediyesi ile Bursa arasında kardeşlik anlaşması imzalanacağını belirten Başkan Altepe, "Bulgaristan'la ilişkilerin daha sağlam yürütülmesi için kardeşlik anlaşması yapılacak. Bir komisyon kurduk. Orada inceleme ve araştırmalar yapacaklar. Kardeş seçerken o bölgeyi nasıl ayağa kaldırabileceğimize dikkat ediyoruz. Şehircilik açısından, belediyecilik açısından destek olmayı önemsiyoruz. Muş'ta attığımız adımlar orada önemli açılımlara sebep olacak. Bunun yanı sıra Bulgaristan'da, Bosna'da Makedon'ya ya da Kosova'da yaptığımız yatırımlar önemli çalışmalardır. Buralardan gelecek talepler de önemli. Bu kardeşlikler önemli sinerjiye yol açıyor. Şimdi Mardin'den de talep geliyor. Oraya da bir heyet gönderdik çalışmalarını yürütüyorlar. Ardahan da Bursa ile kardeş olmak istiyor. Bizim için zor olmayan çalışmalar ve destekler bu bölgeler için çok önemli. Biz elimizden geleni yapmak için çabalıyoruz" şeklinde konuştu.

 TARİHİ BİNADA TARİHİ İMZA

 Meclis toplantısına Bulgaristanlı işadamları ve meclis üyeleriyle birlikte katılan Mestanlı Belediye Başkanı Erdinç Hayrullah, dün toprağa verilen Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Hikmet Şahin'e Allah'tan rahmet ve Bursa'ya başsağlığı diledi. Tarihi binada tarihi bir anlaşmanın ilk adımının atıldığına dikkati çeken Erdinç, "Mestanlı yüzde 90'ı Türk olan bir şehirdir. Osmanlı döneminde sultanlığın sancaktarlığını yapmıştır. Günümüzde de Türklere kucak açmıştır. 1984'lü yıllarda isim değiştirme kampanyasına karşı ilk direniş Mestanlı'dan başlamıştır. Bursa'ya kardeşlik imzasından öte aile olmaya geldik. Bu büyük aileye bizleri de kabul ettiğiniz için teşekkür ediyoruz. Bundan sonra da ailemizin hayırlı hizmetlere vesile olmasını diliyorum. Mestanlı halkı adına tüm Bursalıları saygıyla selamlıyorum. Hepinizi Mestanlı'ya davet ediyorum" şeklinde konuştu.

BURSA'NIN İKİ KARDEŞİ DAHA OLDU
BURSA'NIN İKİ KARDEŞİ DAHA OLDU
İHA
Yayın Tarihi : 13 Kasım 2009 Cuma 17:48:00
Güncelleme :14 Kasım 2009 Cumartesi 13:23:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?