4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Bursa'nın iş kazası raporu

Bursa'da 2008 yılında meydana gelen iş kazalarında 96 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

İş Sağlığı ve Güvenliği Derneği Başkanı Mesut Toraman, derneğin bir yıl önce kurulduğunu hatırlatarak, ‘İş Sağlığı ve Güvenliği Haftası’ dolayısıyla kamuoyunu bilgilendirme toplantıları ve temel ilk yardım eğitimleri düzenleyeceklerini söyledi. Dernek Başkanı Toraman, İnşaat Mühendisleri Odası Bursa Şube Başkanı Necati Şahin, Şehir plancıları Odası Bursa Şube Başkanı Füsun Uyanık'ın da katıldığı basın toplantısında, "İş Sağlığı ve Güvenliği Haftası" etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilecek çalışmalarla ilgili bilgi verdi.

Toraman, Bursa'da 2008 yılında 96 kişinin iş kazasında öldüğüne dikkati çekerek, "Bu tür kazaların yaşanmamasını temenni ederken, dernek olarak toplumu bilinçlendirmek için eğitim çalışmaları başlatacağız. 27 Mayıs'ta üyelerimize yönelik ücretsiz iş sağlığı ve güvenliği ile temel ilk yardım eğitimleri düzenleyeceğiz. Bu kapsamda, toplumu ve sivil toplum örgütlerini, bilgilendirmeyi ve bilinçlendirmeyi amaçlıyoruz" diye konuştu.

Toraman, "İş kazaları ve meslek hastalıkları yüzünden ortalama her gün dört kişi ölmekte ve yüzlercesi sakat kalmaktadır. İş kazalarından çalışanlar ve yakınları zarar gördükleri gibi işveren ve işveren vekilleri de maddi ve manevi büyük kayıplarla karşılaşmaktadırlar. Kamuoyunda iş sağlığı ve güvenliğiyle ilgili gerekli bilgilendirme yapılmalı, bu konuda herkes bilinçlendirilmelidir" dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 7 Mayıs 2009 Perşembe 18:46:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?