3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Bursa'nın Nazım'ı sergisi

Hayatının 11 yılını Bursa'daki cezaevinde geçiren dünyaca ünlü şair Nazım Hikmet, ölümünün 46. yılında Nilüfer Belediyesi tarafından Konak Kültürevi’nde açılan bir fotoğraf sergisiyle anılıyor.

Güney Özkılınç’ın “Bursa’nın Nazım’ı” adını verdiği fotoğraf sergisinde, ünlü şairin Bursa’da geçirdiği yılların izlerini taşıyan fotoğraflar yer alıyor. Nazım Hikmet’in hayatında Bursa yıllarının önemli bir yeri olmasına rağmen bu şehirde ünlü şairin adını ve anısını yaşatacak hiçbir eserin bulunmamasından yola çıkarak “Nazım’a Bursa’da yer açın” sloganıyla başlatılan kampanya kapsamında bir fotoğraf sergisi hazırlayan Özkılınç, ünlü şairin anılarını Bursalılar ile buluşturdu.

Nilüferli sanatseverlerin büyük ilgi gösterdiği sergi açılışına Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ve meclis üyeleri hazır bulundu. Nazım Hikmet’in en çok okunan ve beğenilen şiirlerini Bursa Hapishanesi’nde yattığı sırada yazdığına dikkat çeken Güney Özkılınç, “Bu kadar çok önemli bir şairimizin bugün ne yazık ki Bursa’da ismini yaşatacak ne bir mekan, ne bir sokak, ne de bir müze ya da kültür sanat merkezi var. Hedefim ‘Nazım’a Bursa’da yer açın’ sloganıyla adını Bursa’da ölümsüzleştirmek. Bunun içinde bizlere her türlü desteği sağlayan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’e çok teşekkür ederim” dedi.

Nazım’ı ölümünün 46. yılında saygıyla andıklarını belirten Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ise, Bursa’daki bu eksiği Nilüfer Belediyesi’nin gidereceğini kaydederek, Misi’de tarihi bir yapıyı restore edip müze haline getirerek Nazım Hikmet Evi adıyla hizmete açacaklarını söyledi. 11 Haziran tarihine kadar izlenime açık kalacak olan sergide; Nazım’ın Bursa’da çekilen fotoğraflarının yanı sıra, o dönemin gazete sayfalarının, ünlü şairin Bursa’da gittiği mekanların ve hapishanede kullandığı eşyaların da fotoğrafları yer alıyor.
 

iha
Yayın Tarihi : 4 Haziran 2009 Perşembe 18:17:41
Güncelleme :4 Haziran 2009 Perşembe 18:24:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?