2
Mayıs
2024
Perşembe
BURSA

Bursa'nın su sıkıntısı yok

BUSKİ Genel Müdürü İsmail Hakkı Çetinavcı, Bursa'nın su meselesi bulunmadığını, barajların su tutmamasının söz konusu olmadığını söyledi.


Vali Vekili Gazi Kaya başkanlığında toplanan İl Koordinasyon Kurulu, Bursa'da yılın ilk altı ayında yapılan yatırımları değerlendirdi. Projelere 2007 yılında 598 milyon 688 bin YTL ödenek ayrıldığı bildirilirken, 2007 yılının ilk altı aylık döneminde 134 milyon 335 bin YTL para harcandığı açıklandı. 2006 yılı içerisindeki projelerin fiziki gerçekleşmelerinin yüzde 51, 2007 yılında ise yüzde 63 olduğu kaydedildi. 2007 yılının ilk altı ayı itibariyle 172 projenin bittiği ve 275 projenin de devam ettiği ifade edildi.


Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin çalışmaları ile ilgili bilgiler veren Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Hüseyin Konçak, Bursaray B etabının yıl sonuna kadar bitirileceğini belirterek, öz kaynak yatırımlarının 400 milyon YTL olduğunu ifade etti. Kentsel Trafik Yönlendirme Projesi'nin 2008 yılında başlayacağını vurgulayan Konçak, "İlk başta 75 kavşak merkezi sisteme bağlanarak akıllı trafik programı ile trafiği yönlendirecek. Hal bağlantı yolu inşaatı, köprünün tamamlanması ile bitmiş olacak. Yeni hal yıl sonuna kadar bitirilecek. E-belediye uygulamalı yazılım programı yenilenerek, 2008 yılında faaliyete geçmesi planlanıyor. Küçük sanayi kavşağı ay sonunda hizmete girecek. Santral Garaj projesi çalışmaları süratle devam ediyor. Kent Meydanı yıl sonuna kadar hizmete girecek" dedi.


"BURSA'NIN SU SIKINTISI YOK"


Bursa Su ve Kanalizasyon İşletmesi Müdürü İsmail Hakkı Çetinavcı, Bursa'ya verilen suların 186 bin metreküpünün barajlardan, 75 bin metreküpünün yer altı kaynaklarından, 15 bin metreküpünün akarsulardan geldiğini dile getirdi. Bursa'nın su kaynağı olan Doğancı barajından hiç su gelmediği düşünüldüğünde, Bursa'nın 77 günlük su rezervinin olduğunu hatırlatan Çetinavcı, "Yer altı su kaynaklarının miktarını bile göz önüne alsak, Bursa'nın su sıkıntısı olmayacak. Barajlarımızın durumları çok iyi. Bursa'daki barajlarımızın su biriktirmeme yapısı gibi bir mesele olmadığını söylemek istiyorum. Nilüfer barajı 2020 yılına kadar Bursa'nın su ihtiyacını karşılayacaktır. Son 10 yılda abone sayısı artıyor ve su tüketimi azalıyor" diye konuştu.


Çetinavcı, AK Parti Bursa Milletvekili Mehmet Tunçak'ın, Uludağ'a arıtma tesisi kurulmasıyla ilgili sorusu üzerine, "Uludağ'da kurulabilecek bir arıtma tesisinin bazı tehlikeleri var. Oradaki atık suları kollektör ile şehir merkezine getirip mevcut arıtma tesislerine ulaştıracağız" şeklinde konuştu.


Toplantıya, Bursa milletvekilleri Mehmet Tunçak, Ali Kul, Ali Koyuncu, İsmet Büyükataman, Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin'in yanı sıra kamu kurum ve kuruluşlarının yetkilileri katıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Ağustos 2007 Pazartesi 23:32:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?