6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

Bursa’nın tanıtımı için büyük buluşma

BURSA’NIN TANITIMI İÇİN BÜYÜK BULUŞMA

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa’yı turizm şehri yapmak için çalışmaları sürdürdüklerini, ancak sektör temsilcilerinin de üzerine düşen görevler olduğunu söyledi.

Turizm sektöründe faaliyet gösteren işletmeci, acenta, tur operatörleri ve turizm rehberleriyle bir araya gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa’nın tanıtımı ve turizm gelirlerinin artması için sektörün tüm temsilcilerinden gelecek iş birliği tekliflerine açık olduklarını söyledi.

Bursa’yı kongre turizmiyle buluşturma hedefiyle yola çıkan Atatürk Kongre Kültür Merkezi (Merinos AKKM) Yönetim Kurulu, turizm sektöründe izlenecek yol haritasını ele almak amacıyla sektör temsilcileriyle bir araya geldi. Merinos AKKM’deki Teras Kafe’de düzenlenen toplantıya Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Merinos AKKM Yönetim Kurulu Başkanvekili Mehmet Semih Pala, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Seyfettin Avşar, Genel Sekreter Yardımcısı Bayram Vardar, Büyükşehir Belediyesi eski başkanlarından Erdem Saker, Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı şirketlerin yöneticileri ile turizm sektöründe faaliyet gösteren otel işletmecileri, acenta sahipleri, tur operatörleri ve turizm rehberleri katıldı.

Toplantıda turizmcilere seslenen Başkan Altepe, Bursa’nın Uludağ’ından termaline, tarihi kültürel mirasından doğal güzelliklerine kadar pekçok nimeti bünyesinde barındırmasına rağmen bugüne kadar turizm konusunda beklenen hedeflere ulaşılamadığını vurguladı. Gerek Osmangazi Belediye Başkanlığı döneminde, gerek bu dönem turizm alanında radikal adımlar attıklarını hatırlatan Başkan Altepe, “Bursa’da her türlü güzellik var. Bizim ekstra birşeyler yapmamıza gerek yok. Sahip olduğumuz değerleri ortaya çıkarıp, iyi pazarlamamız yeterli olacak. Bursaspor’un şampiyonluğu bunun en güzel örneği. Takımda geçen yıla göre çok büyük değişiklik olmamasına rağmen, takım bu yıl şampiyon oldu. Biz en başından beri tanıtım için Bursaspor’un önemli bir koz olduğunu söyleyip, sürekli destekledik. Başarı için gerekli şartları sağladık. Sonunda da takım şampiyon oldu. Şimdi Şampiyonlar Ligi’nde kentimizi en iyi şekilde tanıtacak. Sadece sporda değil her alanda gerekli şartları sağlamadan başarıya ulaşmak mümkün değil” dedi.

Turizm sektöründe de yerel yönetimler olarak üzerlerine düşeni yaptıklarının altını çizen Başkan Altepe, sektörün asıl aktörlerinin turizmciler olduğunu hatırlatarak, bu konuda işbirliği yapmaya hazır olduklarını belirtti. Sektör temsicilerinden gelecek her türlü teklif ve görüşe açık olduklarını dile getiren Başkan Altepe, “Bursa’nın tarih başkenti unvanına yakışır bir kent olması yolunda birçok projeyi hayata geçirdik. Sadece çarşı ve hanlar bölgesinde 45 proje hayata geçirildi. Harabe halindeki han ve hamamların ayağa kaldırılması çalışmalarımız hızla sürüyor. Bursa’nın var olan ancak bugüne kadar farkedilmeyen tüm güzelliklerini ortaya çıkarıyoruz. Bursa’ya gelen turistlerin ilk durağı olan Ulucami’nin çevre düzenlemesi ve aydınlatmasından Atatürk Caddesi’nin cephelerinin sağlıklaştırılmasına, Cumhuriyet Caddesi’nde nostaljik tramvay seferlerine kadar kentin silüetini değiştirecek çok sayıda projemizin uygulamaları ise sürüyor. Ancak bizim belediye olarak bunları yapmamız yeterli değil. Çünkü turisti Bursa’ya getirecek olan, değerlerimizi tanıtıp pazarlayacak olanlar sizlersiniz. Bu konuda herkesin üzerine düşen görevler var” diye konuştu.

TELEFERİĞE İZİN ÇIKTI

Bursa’nın sahip olduğu tüm argümanları en verimli şekilde kullandıklarını kaydeden Başkan Altepe, “Uludağ’ı yeniden dünya vitrinine taşımak için çalışmalarımız sürüyor. Bu konuda alt yapı yetkisini aldık. Otopark ve spor alanları başta olmak üzere tüm altyapı projelerimizi hazırladık. Çalışmalara başlamak için üstyapı yetkisinin de bugünlerde bize verilmesini bekliyoruz. Yine göreve geldimiz günden beri üzerinde çalıştığımız teleferik projesinde artık son aşamaya geldik. Tüm evrakları elden takip etmemize rağmen kesin izin belgesini 5-6 gün önce aldık. İşe başlaması için müteahhit firmayı göreve çağırdık. İşin başlamaması halinde yeniden ihaleye çıkıp, bu işi başlatacağız. Yeni teleferikle yolcu kapasitesi 10 kat artacak ve 21 dakikada oteller bölgesine ulaşım sağlanacak. Böylelikle kentte gelen turistlerin Uludağ’daki otellerde de konaklamalarını sağlayabileceğiz. Böylelikle kent ekonomisine katkı da artmış olacak” dedi.

Sektör temsilcileri ise, öncelikle Büyükşehir Belediyesi’nin tarihi ve kültürel mirası ayağa kaldırma çalışmaları ve Atatürk Kongre Kültür Merkezi’ne övgüler yağdırdı. Kongre merkezinin en iyi şekilde işletilmesinden turizm gelirlerinin artmasına kadar pek çok konuda görüşlerini dile getiren turizmciler, bu konuda Büyükşehir Belediyesi ile işbirliğine her zaman hazır olduklarını vurguladı.

BURSA’NIN TANITIMI İÇİN BÜYÜK BULUŞMA
BURSA’NIN TANITIMI İÇİN BÜYÜK BULUŞMA
İHA
Yayın Tarihi : 31 Temmuz 2010 Cumartesi 14:37:01
Güncelleme :31 Temmuz 2010 Cumartesi 18:37:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?