4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Bursaray İstanbul'dan ilham alıyor

BURSA, TRAMVAY İÇİN İSTANBUL'DAN İLHAM ALIYOR

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursaray'ın yanı sıra tramvay hatlarıyla şehir içindeki trafik yoğunluğunu azaltmayı hedeflediklerini belirterek, "Garaj heykel arası tramvay hattını kuralım istiyoruz. Dikkaldırım Beşevler bölgesine de bir tramvay hattı ringi kurmayı hedefliyoruz. Bu hatlarda çalışacak tramvayı yapmak için kolları sıvadık. 1,5 ay içerisinde tramvayın prototipi ortaya çıkacak. Ayrıca tramvay hatlarıyla ilgili çalışmaları da İstanbul Ulaşım A.Ş.'nin profesyonel bir ekibiyle birlikte sürdürüyoruz" dedi.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Olay Televizyonu'nda yayınlanan Halk Meydanı Programı'nda göreve geldikten sonra geçen 200 gün içerisinde yaptığı ve bundan sonra yapmayı planladığı çalışmalarla ilgili yerel gazetelerdeki köşe yazarlarının sorularını cevaplandırdı.

Bir şehrin belediye başkanının halkına hesap verebilmesinin şart olduğunu vurgulayan Başkan Altepe, "Bursa'da yanlış bir iş yapıldığında bunun en büyük sorumlusu biziz. Şehir için alınan kararları, atılan adımları başkan belirler. Bu kararlar mecliste dahi alınsa meclisin gündemini belirleyen de başkandır. Bu yüzden belediye siyaset yeri değil, hizmet yeridir. Yapılan hizmetle ilgili halka hesap verebilmelisiniz. Biz ayrıca Allah'a da hesap vereceğimizi bilerek, hareket ediyoruz. Halk bu konuda bize güveniyor. Bu güvenini seçimlerde gösterdi ve bizi göreve getirdi" diye konuştu.

 

ŞEHİR İÇİNDE TRAMVAY HATLARI

Bursaray'ın yanı sıra tramvay hatlarıyla da şehir içindeki trafik yoğunluğunu azaltmayı hedeflediklerini dile getiren Başkan Altepe, "Bursa'da garaj heykel arası tramvay hattını kuralım istiyoruz. Öte yandan şehrin diğer yakasına Dikkaldırım Beşevler bölgesine de bir tramvay hattı ringi kurmayı hedefliyoruz. Bu hatlarda çalışacak tramvayı yapmak için kolları sıvadık. 1,5 ay içerisinde tramvayın prototipi ortaya çıkacak. Ayrıca tramvay hatlarıyla ilgili çalışmaları da İstanbul Ulaşım A.Ş.'nin profesyonel bir ekibiyle birlikte sürdürüyoruz" şeklinde konuştu.

 

"200 GÜNDE 400 PROJE"

Şehrin ihtiyaçlarına göre projelerin üretildiğine işaret eden Başkan Altepe, özellikle ilk 6 aylık sürenin proje hazırlıkları için önemli olduğunu ifade etti. Kentin vizyonunun belediye kadroları tarafından belirlendiğine işaret eden Başkan Altepe, "Önemli olan Bursa'nın 5 yılının dolu dolu geçirilmesidir. Kentin yaşanabilir ve ulaşılabilir hale gelmesi için bir yandan ulaşım çalışmaları sürerken, diğer taraftan da sosyal alanlarla halka hizmet etmelisiniz. Herkesin kendi mahallesinde çağdaş bir yaşam

alanı olsun, tıkanan sokaklar açılsın, 3 - 4 okulun arasında bir spor alanı olsun istiyoruz. Bunların hepsinin aynı anda yürütülmesi gerekiyor. Bu çerçevede ilk 6 ayda 400 proje ortaya koyduk. Bunlarla ilgili çalışmalar sürdürülüyor" dedi.

 

"KENTİN MENFAATİ İÇİN ÇALIŞIYORUZ"

Başta stadyum olmak üzere büyükşehir belediye binası, yeni açılacak caddeler, raylı sistem hatları, tramvay hatları, 245 tarihi ve kültürel miras projesiyle birlikte 6 ayda 400 yeni projeye imza attıklarını hatırlatan Başkan Altepe, stadyumun başka bir yere yapılması yönündeki bir görüş üzerine, "Stadın BUTTİM'e yapıldığını düşünün. 35 bin kişiyi nasıl tahliye edeceksiniz. Seyircileri şehrin dört bir yanına araçlarıyla götürecek yolumuz yok. Ama Atatürk Stadı'nda yıllardır maçlar oynanıyor. Halkımız

Davutkadı'dan yürüyerek maça gelip-gidiyor. Üstelik taraftarlarımız biraz yürüyerek Merinos'tan raylı sistemle kente dağılıyor. Koca Ahmet Otoparkı'ndan bin aracın bir anda tahliyesini düşünebiliyor musunuz? Kaç saatte gerçekleşebilir?. Biz stadın başka bir yere yapılmasını da düşündük. Araçlarıyla gelenlerin tahliyesini hesapladık. Ama sonuçta şehir kilitleniyor. İstanbul'daki Olimpiyat Stadı'nda nelerin yaşandığını gördük. Milyonlarca lira para harcandıktan sonra pişmanlık yaşamamak için her şeyi planlı bir şekilde ele alıyoruz" şeklinde konuştu.

BURSA, TRAMVAY İÇİN İSTANBUL'DAN İLHAM ALIYOR
İHA
Yayın Tarihi : 29 Ekim 2009 Perşembe 10:43:02
Güncelleme :29 Ekim 2009 Perşembe 11:50:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?