4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Bursaray terminale kadar uzayacak

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin, Bursaray'ın üniversitenin ardından Geçit ve Terminale uzayacağını, şehir merkezinde raylı sistemle ilgili çalıştıklarını söyledi.

Başkan Şahin, doğu hattında 4 minibüse bir otobüs tahsisi yapacaklarını da bildirdi.

Line TV'de yayınlanan 'Seçim Çadırı' programına konuk olan Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin, 5 yılda yapılan yatırımlarla Bursa'ya vizyon kattığını, hizmetlerinin 2014 yılına kadar süreceğini belirtti.

Başkan Şahin, "İnsanın gittiği yerde iz bırakması ve iz bulması gerektiğine inanıyorum. Bursa'da uzun yıllar anılacak eserler bırakmak için çalıştım" dedi. Yerel seçimlere Demokrat Parti'den girdiğini ve iddialı olduğunu anlatan Başkan Şahin, "Kıratlayım, Bursalılarla birlikte yoluma devam edeceğim. Hikmet Şahin'in yaptıklarından daha iyisini yine biz yaparız" diye konuştu.

BURSARAY'IN YENİ ETAPLARI

Gelecek dönemde Bursa'ya konfor katan BursaRay'ın yeni etaplarının yapılacağını müjdeleyen Başkan Şahin, Yıldırım'da rahatlayan ulaşımın diğer ilçelere de taşınacağını ifade etti. Metronun üniversite etabıyla ilgili çalışmaların başladığını duyuran Şahin, "Metro, Yalova Yolu'nda terminale, Mudanya Yolu'nda Geçit'e ve İzmir Yolu'nda da Görükle'ye kadar gidecek. Aynı zamanda metronun Merinos'tan Stat Caddesi, Heykel önü istikametinden Setbaşı'na kadar gideceği planlandı" dedi. Şeffaf belediyecilik anlayışıyla çalıştıklarını dile getiren Başkan Şahin, Bursa'da 6 kavşak projesinin daha yapılacağını belirterek, imar yollarının açılacağını, kentte paralel yollardaki sorunların çözüleceğini, tüm metropollerde sorun olan otopark sıkıntısına çözüm bulunacağını anlattı. Hanlar Bölgesi'nin kentin merkezinde yaşayan bir müze halini alacağını dile getiren Şahin, gelecek dönemde de daha önce olduğu gibi kentin çevre düzenlemelerine ağırlık verileceğini ve kent parkları yapılacağını anlattı.

ENGELLİLERE DESTEK MERKEZİ

Eğitim faaliyetlerinin yeni dönemde de süreceğine değinen Başkan Şahin, "Bursa'ya bir teknik üniversite yapılmasını istiyoruz. Üniversitenin planlama ve yapım anlamında Büyükşehir Belediyesi gereken desteği verecektir" dedi. Nitelikli hizmetlerinin vatandaşların yüzünü güldüreceğini anlatan Başkan Şahin, "Doğru yönetim, insan sevgisi, doğru planlama, doğru karar verme özelliklerine sahibiz. Bursa sınıf atladıysa bunlar sayesindedir. Bundan sonra da daha önce olduğu gibi engelli vatandaşlarımızın da hayatını kolaylaştıracak çalışmalar yapacağız. Eğitimden sağlığa, rehabilitasyondan sergi alanları ve atölyelere kadar her türlü ihtiyacın cevap bulacağı engellilere destek merkezi ile kadın sığınma evi çalışmalarımız sürüyor" diye konuştu.

"MERİNOS TÜRKİYE'NİN PROJESİ"

Merinos'ta yapımı devam eden Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nin Türkiye'nin projesi olacağını dile getiren Başkan Şahin, "Bursa termal, kayak, tarım ve sanayi kentidir. Bursa kongre kenti de olmalıdır. Bursa çağdaş ve marka, hayallerimizi süsleyen bir kent olsun diyoruz. Merinos Projesi, tarih boyu iftihar edeceğimiz bir projedir. İnsanlar, kimin ne yaptığını biliyor" dedi. Şahin, vatandaşlara, "Bursa için endişelenmeyin. Biz hazırız, kırat hazır. Tecrübeliyim, zamanı iyi değerlendirmeyi biliyorum. Yaptıklarımız, yapacaklarımızın teminatıdır" diye seslendi. Tüm belediyelerin gelir ve giderlerinin belirli olduğunu özellikle vurgulayan Başkan Şahin, iktidar partisine ek kaynak verilmesinin söz konusu olmadığını ve vatandaşların çalışkan başkanına vefasını göstereceğine inandığını söyledi.
Vatandaşlardan gelen sorulara da cevap veren Başkan Şahin, sarı otobüs şoförlerinin durumunu değerlendirerek, işlerinden ayrılan otobüs şoförlerinin direk belediye işçisi olmadığından konunun kendisiyle değil yüklenici firma ile alakalı olduğunu ifade etti. Bursa'da spora da çok büyük destek verdiklerini kaydeden Başkan Şahin, gelecek dönemde kentteki tüm amatör kulüplerin sahalarının çimlendirileceğini dile getirdi. Stadın yerinde yapılacağını söyleyen Şahin, mevcut stadın onarımının mümkün olmadığını, bu nedenle öncelikle saha sonra da tribünlerin yenileneceğini bildirdi.

4 MİNİBÜSE 1 OTOBÜS

Santral Garaj'daki minibüslerin akıbeti ile ilgili konuya da açıklık getiren Başkan Şahin, "Yaklaşık 2 yıldır '4 minibüse 1 otobüs' verelim, şirketleşin diyoruz. Ancak minibüs şoförlerimizi 2 minibüse 1 otobüs istiyorlar. Zamanında kentin batısında böyle bir uygulama yapılmış ancak doğru değil. Biz hala aynı düşüncedeyiz" dedi. Santral Garaj civarındaki dönüşüm hakkında da bilgi veren Başkan Şahin, "Gelecek dönemde yapmayı planladığımız 3 büyük dönüşüm projesi var. İlki Sıcaksu projesi, Bakanlar Kurulu'ndan geçti. Vatandaşlarla görüşmelerde yüzde 50 anlaşıldı, diğer kısımla ilgili olarak hukuk süreci sürüyor. Biz de bu süreci bekliyoruz. Diğer bir dönüşüm projesi, Kent Meydanı ile Osmangazi Belediyesi arasındaki alan ve Divan Restoran ile Uluyol arasındaki alan komple ele alınacak. Son dönüşüm projesi de Yalova Yolu'nda Küçükbalıklı'ya kadar olan bölgede yapılacak" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Şubat 2009 Cuma 17:29:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?