1
Mayıs
2024
Çarşamba
BURSA

Bursaspor 3 - Galatasaray 2

Süper Lig'in yeni takımlarından Bursaspor, sezon açılışında Galatasaray ile oynadığı özel maçı 3-2 kazandı. 

Yeşil-beyazlı taraftarlar, karşılaşmaya yoğun ilgi gösterdi. Karşılaşmanın devre arasında havai fişek ve ışık gösterileri yapıldı. Bursaspor Teknik Direktörü Raşit Çetiner, maç sonrası düzenlediği basın toplantısında, yeni bir hedefle yola çıktıklarını belirterek, "Sezon açılışımızı onurlandırdıkları için Galatasaray'a teşekkür ederim. Yeni bir hedefle yola çıktık. Oyuncularımın maçtaki gücü ve disiplini beni mutlu etti. Şimdi ileriye daha iyi bakabiliyoruz. Neler yapabileceğimizi gördük. Her iki takım da sezonun başında iyi bir performans gösterdi. Bu seneki hedefimiz Süper Lig'de kalıcı olmak, Türkiye Kupası ve Süper Lig'de iyi yerlerde yer almak" diye konuştu. 

Hazırlık maçı olmasına rağmen sert bir maç olduğu eleştirileri üzerine Teknik Direktör Çetiner, "Kişiliğim olarak çok koşan ve savaşan kişileri tercih ederim. Bu arkadaşları aramıza kattık. Futbol kuralları içerisinde agresif oynayan bir takım kurmak istiyorum" ifadelerini kullandı. 

Galatasaray'ı bugün çok iyi bulduğunu belirten Çetiner, "Galatasaray, oturmuş bir takım. Ne yaptıklarını biliyorlar. Belli bir istikrarı var. Sonuç aldatıcı olmasın. Galatasaray'ı iyi buldum" dedi. Çetiner, Rumen oyuncu Pancu'nun düz koşulara başladığını, 5-6 hafta içerisinde iyileşeceğini sözlerine ekledi. 

Bursaspor Kulübü Başkanı Levent Kızıl ise, güzel bir maç olduğunu belirterek, "Teknik bir yorum yapamam. Galatasaray'a ve başkanına sezon açılışımıza katıldıkları için çok teşekkür ederiz" diye konuştu. 

Galatasaray Kulübü Başkanı Özhan Canaydın da, tarihin tekerrürden ibaret olduğunu söyleyerek, "İyi bir maç oldu. Geçen sene de Bursaspor'a yenilmiştik ama ligi şampiyon olarak bitirdik. Tarih tekerrürden ibarettir. Yeni sezona yönelik çalışmalarımız devam ediyor" dedi. Başkan Canaydın, basın mensuplarının transferle ilgili sorularını ise cevapsız bıraktı. 

Galatasaray 2. Başkanı Adnan Polat ise, basın mensuplarının transfer çalışmalarıyla ilgili sorularına, "Sürprizlere hazırlıklı olun. Önümüzdeki hafta iyi gelişmeler olacak" şeklinde cevap verdi. 

Bursaspor'un yeni transferlerinden Hasan Yiğit de, sezon öncesinde en önemli şeyin iyi görüntü verebilmek olduğunu, bugün Galatasaray karşısında canlı ve diri bir oyun sergiledikleri belirtirken, kaleci Ömer Çatkıç ise, "Hedefimiz, taraftarımıza iyi bir Bursaspor izlettirmek. Bunun için çalışıyoruz. Galibiyet serilerine devam etmek istiyoruz" ifadelerini kullandı. 

Öte yandan Galatasaray Teknik Direktörü Eric Gerets, maç sonrası basın toplantısı düzenlemedi. Belçikalı teknik adamın hayli gergin olduğu gözlenirken, otobüsün içinde bira içmesi dikkat çekti. Galatasaraylı futbolcular ise konuşma yasağı olduğunu belirterek, herhangi bir açıklamada bulunmadı.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Temmuz 2006 Pazar 23:56:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?