3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Bursaspor alt yapısına bir yıldız daha

Bursaspor alt yapısına, Kocaeli Güneşspor`un 13 yaşındaki santraforu Batuhan Altıntaş transfer edildi.

Eski Milli futbolcu ve antrenör olan Yusuf Altıntaş`ın oğlu olan Batuhan Altıntaş birçok kulübün transfer listesinde olmasına rağmen Bursaspor`u tercih etti.
Özlüce Tesislerinde kendisini Bursasporlu yapan imzayı atan Batuhan`ın yanında babası Yusuf Altıntaş ile birlikte Bursaspor'un altyapıdan sorumlu yöneticisi Necmettin Kocaman da hazır bulundu.

Necmettin Kocaman, 1996 doğumlu Batuhan Altıntaş`ı Bursaspor altyapısına kazandırdıkları için çok mutlu olduklarını ifade ederek, "Öncelikle bu transferde bizi destekleyen başkanımız İbrahim Yazıcı`ya, Batuhan`ı izleyip Bursaspor kazandırılmasında emeği geçen alt yapı hocalarımıza çok teşekkür ediyoruz. Yüzlerce yıldız adayımız arasına yeni bir yıldız adayını kazandırdığımız için çok mutluyuz. Batuhan`ı alt yapı hocalarımız U-15 Türkiye Şampiyonasında izlemişler ve çok beğenmişler. Yapılan temaslar sonucunda Batuhan`ı birçok kulübün daha istediğini öğrendik. Ancak Batuhan Bursaspor`u tercih etti. Bu da kulübümüzün alt yapısının ne kadar önemli işler yaptığının bir göstergesidir” dedi.

Alt yapı koordinatörü Faruk Korkmaz ise, Yalova`da U-15 şampiyonasında Yılmaz Burul'un Batuhan`ı izleyip olumlu rapor verdiğini ifade ederek, "Biz de Batuhan`ı Vakıfköy Tesislerimize davet ettik. Onu kendisinden 2-3 yaş büyük oyuncularımızın yaptığı antrenmanlara aldık ve göstermiş olduğu performans ile bizler üzerinde olumlu bir etki bıraktı. 1996 doğumlu olmasına rağmen futbol mantelatesi ve fiziği ile çok olumlu izlenimimiz oldu. Bursaspor gerçekten çok önemli bir oyuncu kazandı. 3-4 sezon içerisinde A takımı zorlayacağını ve Türkiye`nin ikinci bir Hakan Şükür`ü olacağını düşünüyorum. Transferinde emeğe geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Bursaspor'un eski futbolcularından Köylü Mustafa`nın oğlu olan Yusuf Altıntaş ise yaptığı konuşmada “Babamdan dolayı ben Bursaspor`a çok sempati duyuyordum. Allah nasip etti 3-4 ay Bursaspor`da antrenörlük yaptım. Çok talepler vardı. Beşiktaş ve Trabzonspor`da Batuhan`ı istiyordu. İlk tercihimiz Bursaspor oldu. İnşallah oğlum başarılı olur ve Bursaspor`a faydalı olur” dedi.
Batuhan ise Bursaspor`a geldiği için çok mutlu olduğu belirtti. Hedefini ise Bursaspor A takımında futbol oynamak olduğunu söyleyen genç forvet Sercan Yıldırım ve Volkan Şen`i çok beğendiğini sözlerine ekledi.
 

iha
Yayın Tarihi : 19 Haziran 2009 Cuma 16:18:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?