4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Bursaspor davasında karar verildi

Bursaspor Kulübü Genel Kurulu'nun zamanında yapılmadığı iddiasıyla açılan davada mahkeme görevsizlik kararı verdi.

Kongre üyesi Hasan Hayden'in genel kurulun zamanında yapılmadığı iddiasıyla Bursaspor Kulübü hakkında 2. Sulh Hukuk Mahkemesi'ne açtığı davada karar çıktı. Duruşmada söz alan davacı Hasan Hayden, amacının Bursaspor Yönetimi'nin hukuksuz bir duruma düşmemesi olduğunu ifade ederek, "Bu sebeple bu dava açılmıştır. Vereceğiniz karar durumu netleştirecektir. Dosyadaki verilere göre davanın kabulüne karar verilmesini talep ediyorum" dedi.

Davalı vekili ve Bursaspor Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Öztürk ise, "Mayıs ayı içerisinde olağan genel kurul yapılması gerekiyor olsa bile davacının bunda hukuki yararı yoktur. Bu sebeple davanın reddini talep ediyorum" diye konuştu.
Mahkeme, görev yönünden davanın reddine karar vererek, talep halinde dosyanın asliye hukuk mahkemesine gönderilmesine karar kıldı.

Kararı değerlendiren davalı avukatı Hakan Öztürk, "Bugün verilen karar tarafların iddialarını sonuçlandıran bir karar olmadı. Davaya bakan sulh hukuk mahkemesi, bunu kendi görevinin dışında olduğundan görevsizlikle asliye hukuk mahkemelerine gönderdi. Dava bundan sonra asliye hukuk mahkemesinde görülebilecek. Her halukarda bu davanın yazılması temyizi Bursaspor'un kongresi Mayıs ayında olmayacağı anlamına geliyor" dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 6 Mayıs 2009 Çarşamba 12:44:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?