2
Mayıs
2024
Perşembe
BURSA

Bursaspor divan kurulu gergin geçti

Bursaspor'da Olağan Genel Kurul öncesi Divan Kurulu Toplantısı bugün yapıldı. Bursaspor Başkanı Levent Kızıl, toplantıda kendisini eleştiren kongre üyesi gazeteci Levent Gencelli'ye tepki göstererek salonu terketti. 

Buttim Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıda, kulüp başkanlığı için yarışan Mesut Mestan, Ali Karasu ve İskender Kaya, Divan Kurulu ve üyeleri tarafından dinlendi. Toplantıda yan yana oturan adaylar, birbirleriyle samimi pozlar verdi. Divan Kurulu Başkanı Kadri Şenkaya'nın yönetimdeki kurulda ilk olarak söz alan Bursaspor Başkanı Levent Kızıl, görevini yerine getirmenin mutluluğunu yaşadığını söyledi. Başkanlıktan sonra da hep beraber olmayı dileyen Başkan Kızıl, "Şu an vicdanım çok rahat. 

Görevimi yaptığım için içim rahat karşınıza geliyorum. Sizlerle beraber olmaktan her zaman onur duydum. Bu zamana kadar görev yaptığım bütün arkadaşlarımın haklarını helal etmelerini istiyorum. Ben herkese hakkımı helal ettim" dedi.
 
Ardından söz alan başkan adayı Ali Karasu ise Bursaspor'u borç batağından kurtarmak için aday olduğunu söyleyerek, "Hasretle beklenen başarılı sonuçlara ulaştıracak birçok projeyle karşınızdayım. Transfer dönemini en iyi şekilde değerlendirip, Bursaspor'a faydalı olacak teknik direktörü getireceğiz. Teknik heyet problemini çözeceğiz. Ülkemizde kendini kanıtlamış 3-4 teknik hoca ile görüşmelerimiz sürüyor. Bunun için ön çalışma yaptık" ifadelerini kullandı. 

Borçsuz bir Bursaspor sözü veren Karasu, "Stadyum projesi ve Bursaspor alışveriş merkezi projeleriyle borçları eritmeyi planlıyoruz. Listemde bulunan bütün arkadaşlarım, 100 bin dolarla 500 bin dolar arasında kulübe katkı sağlayacak" şeklinde konuştu.
Bu sırada divandan söz isteyen kongre üyesi Necati Sevinç ise Bursaspor başkan adaylığının siyasete malzeme yapıldığını ileri sürerek, Karasu'nun milletvekili adayı olup olmadığının sorulmasını istedi. Sinirlerin bir anda gerildiği salonda araya giren Divan Kurulu üyeleri, Karasu'nun milletvekili adayı olmasının başkanlık için bir sakınca olmadığını belirtti. Bunun üzerine söz alan Karasu, "Bursaspor'a başkan olduğum takdirde milletvekili aday adaylığımdan çekileceğim" dedi. 

Geçtiğimiz dönemde de başkanlık için aday olan İskender Kaya'nın ise rakibi Ali Karasu'nun milletvekili adaylığıyla ilgili açıklama yapması Divan Kurulu tarafından engellendi. Bursaspor'u şampiyon yapacağını iddia eden Kaya, "Kendi gelirlerini kullanan, giderlerini dengelemiş, yönetim yapısı ile şahısların ipoteğinden kurtulmuş ve kendi kendini yönetebilen bir kulüp olmayı hedefliyoruz. Hedefim şampiyonluk. Olamasam bile yine hedefim şampiyonluk. Bunu yapabilecek yüreğim de var, gücüm de aklım da zekam
da var. Pırıl pırıl bir yönetim kurulu getirdim huzurunuza" diye konuştu. 

Hakkında 7 oy aldığı yönündeki iddialara aldırış etmediğini söyleyen Kaya, "Her türlü kötü dedikoduya hazırım. Bursaspor benim sevgilerimin en üstünde bir kulüp" dedi. 

Son olarak söz alan Bursaspor Başkan adayı Mesut Mestan ise, çok laf değil, az laf fazla iş üretmek için aday olduklarını söyleyerek, "Bursaspor'da yapılacaklar bellidir. Çok farklı sesler çıkıyor. Ama doğrular bir. İki kere iki kırkdört etmiyor. Borçlar senelerdir hep borçlar, ama kulüp borçlara alıştı. Hepimiz alıştık. Borçlarla kulüp nasıl yönetilir onu hepimiz çok iyi biliyoruz" şeklinde konuştu.
2003 yılından bu yana kulübün çeşitli kademelerinde görev yaptığını hatırlatan Mestan, "Kent birleştiği zaman neler yapılabileceğini 2. Lig'e düştüğümüzde ve Beşiktaş maçında gördük. İnanmak zorundasınız. Şehrin beklentilerini bilmek zorundasınız. Nasıl bir takım, nasıl bir teknik direktör istiyor bunları bilmek zorundasınız. Popülist yaklaşımlara gerek yok, aklın yolu birdir. Bursapor her zaman düşmeye değil, üst sıralara oynayan bir takım olmak zorundadır. Şehir istediği zaman borç bir kerede biter"
diye konuştu.
Divan Kurulu'nda söz alan kongre üyesi gazeteci Levent Gencelli ise, Bursaspor Başkanı tarafından hazırlanan almanakta eksikler bulunduğunu ve kaç para harcandığını sordu. Bunun üzerine sinirlenen Başkan Kızıl, "Bunun için kulübün bir tek kuruşu harcanmamıştır. Yönetim Kurulu üyelerimiz kendileri yaptırmıştır. Siz daha iyisini yapın da onu alalım. Bu zamana kadar saygı duydum. Hep eleştirdirdiniz. Bundan sonra sizin yaptıklarınızı da görelim" diyerek tepkisini dile getirdi ve salonu terketti.
iha
Yayın Tarihi : 24 Mayıs 2007 Perşembe 00:32:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?