4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Bursaspor galibiyete kilitlendi

Turkcell Süper Lig'in 22. haftasında Kocaelispor'u ağırlayacak olan Bursaspor'da hazırlıklar sürerken, Yeşil-beyazlı ekibin teknik direktörü Ertuğrul Sağlam, "Rakibimiz kazanmak için gelecektir, bu da bizim için bir avantaj olacak" dedi.

Özlüce Tesisleri'nde yapılan toplantıda konuşan Ertuğrul Sağlam, can suyu değerinde 3 puan almak istediklerini belirterek, "Geldiğimizde dokuzuncu sıradaydık. Şimdi sekizinci olduk. İlk önce kendi işimizi bitirerek 3 puan almamız gerekiyor. Daha sonra rakiplerimizin puan kaybetmesini bekleyeceğiz. Kendi sahamızda oynamak avantaj olacak. Her ne kadar zemin kötü olsa da, istediğimizi almayı başarmak zorundayız. Çeşitli mazeretlerin arkasına sığınarak, hedeflerimizden geri kalmamalıyız. Rakibimiz her ne kadar düşmeme yolunda büyük bir adım atmış olsa da, takımın motivasyonu tavan yapmış olsa da, yenmememiz için bir engel yok. Mutlaka buraya da kazanmak için gelecekler. Bu da bizim için bir avantaj olacak" dedi.

"SAKAT OYUNCUMUZUN OLMAMASI SEVİNDİRİCİ"

Ligde çok zor bir dönemin yaşandığını ve sakatlıkların çok olduğu bir dönemde iki oyuncularının sakatlık yaşamasının sevindirici olduğunu belirten Sağlam, "Volkan Şen ve Muhammet Demir haricinde sakatlarımızın olmaması bizi sevindiriyor. Sakatlıkların en üst seviyede olduğu bu dönemde sadece iki oyuncumuzun sakat olması bizi çok sevindiriyor" dedi.

Yeni transferler Rok ve Tadeu ile ilgili de konuşan Ertuğrul Sağlam, oyuncuların henüz yeni geldiklerini ifade ederek, "Oyuncular geleli 1 ay bile olmadı. Biri dünyanın bir ucundan, diğeri bir ucundan geldi. Birbirlerine söyleyebilecekleri tek bir kelime bile yok. Baktığınızda dünyanın en büyük takımları bile 10 - 15 milyon euro ödedikleri futbolcuları kenarda oturtarak, takıma adepte etmeye çalışıyor. Çok farklı yerde forma giyerken 1-2 hafta içinde en üst seviyede performans vermek hayal olur. Her şeye rağmen, ikinci yarıda atılan 5 golün 2'sini imza attılar. İkisi de takımın almış olduğu puanlarda skora katkı yapmışlar. Anlayışlı ve hoşgörülü olmak gerekiyor. Oyunculara zaman vermek gerekiyor. Geleli daha 2-3 hafta olduktan sonra yanlış transfer söylentilerinin de iyi niyetle söylendiğine inanmıyorum. Yolun daha çok başındayız. Bizim oyun anlayışımızı yansıtmamız için daha zaman gerekiyor. Bu konuda sıkıntılı olduğumuzu kabul ediyorum. Bizim yeni oluşan bir takım olarak bu sıkıntıyı 1-2 ayda halletmemizi beklemek de yanlış olur. Başarıyı kovalarken gençlerimizi de kadroda tutup, geleceğe kazandırmaya çalışıyoruz. Kaybetmeye tahammülümüzün olmadığı bir ortamda oyuncuyu da kaybetmemek zordur. Biz bunu başarmaya çalışıyoruz. Genç oyuncularımızı mümkün olduğunca kullanmaya çalışıyoruz. Bir taraftan yapılanmaya çalışacaksınız, bir taraftan başarı elde edeceksiniz, bir taraftan da gençleri kaybetmeyeceksiniz. Bu herkes için çok zor bir şey. Bizim yolumuz daha çok uzun. Yolumuzun daha başındayız. Hep basamak basamak yükselmenin planlarını yapıyoruz. Sonuçlar ne olursa olsun, şunu herkes bilsin ki, sezon bittikten sonra takım olarak çok güzel bir tecrübe elde etmiş olacağız" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Şubat 2009 Cuma 16:27:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?