3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Bursaspor gelecekten umutlu

Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, camiaya geçen sezon yakaladıkları başarının üstünde bir başarı yaşatmak istediklerini belirterek, "Bursaspor, oyuncu satarak ayakta durmaktansa kendi yıldız oyuncularını bünyesinde tutup onlara katkı sağlayacak düzeyde oyuncular transfer ederek taraftarını gelecek sezon adına umutlu tutma başarısını göstermişdir" dedi.

Özlüce Tesisleri'nde bir basın toplantısını düzenleyen teknik direktör Ertuğrul Sağlam, yeni sezon hazırlıklarını ve transfer çalışmalarını değerlendirdi. Geçen sezon yakalanan başarının daha üstünde bir başarı yaşamak istediklerini söyleyen Sağlam, "Camiamızı daha mutlu edecek bir sezon geçirmemiz en büyük dileğimiz. 26 Haziran tarihinde sezonu açtık. Daha evvel kiralık olarak gönderdiğimiz ve altyapıdan futbolcularla 8-9 gün çalıştık. Bu oyuncuları görme şansı bulduk. Altyapı hakkında fikir edindik.

26 Haziran'da da takım olarak çalışmaya başladık. Bundan sonraki çalışmalarımız Avusturya'da devam edecek. 2 haftada 5 hazırlık maçı yapacağız. 17 Temmuz'da Hertha Berlin, 19 Temmuz'da Hapoel Telaviv, 22 Temmuz'da Westham United, 24 Temmuz'da Denizlispor ile hazırlık maçı oynayıp kampı tamamlayacağız. 1 ya da 2 Ağustos'ta kendi sahamızda taraftarımızın önünde sezon açılışını yapmak üzere son hazırlık maçımızı yaparak lige başlayacağız" dedi.

"GEÇEN SEZON YAKALADIĞIMIZ BAŞARININ ÜSTÜNDE BİR BAŞARI YAKALAMAK İSTİYORUZ"
Yeni sezonda herkesin bir beklentisi olduğunu, ancak bunu bu zamana kadar açıklamak istemediğini söyleyen Sağlam, "Bunları somut bir şekilde şimdiye kadar açığa çıkarmadım. Somut hedefler koyup camiayı baskı altına sokmadım. Ama geçen sene yakaladığımız bir başarı var. Bu sene taraftarımızın beklentileri doğrultusunda daha güçlü bir takım için çalışmalarımız oluyor.

İstikrar ve başarıyı yakalayıp, daha sonra büyük başarılar yakalamayı hedefleyen bir yapımız olduğu için, önümüzdeki sene ile ilgili şunları yapmalıyız. Geçen sezon ortaya koyduğumuz mücadeleyi bu sezona taşıyarak, futbol adına daha doğruları, güzellikleri sahaya yansıtarak daha keyifli bir takım izletmek ve geçtiğimiz sezon puansal anlamda yakaladığımız başarıyı daha da yukarıya taşımak istiyoruz" diye konuştu.

Transfer çalışmalarıyla Türkiye'de örnek olduklarına işaret eden genç teknik adam, "Kadromuzda bulunan ve başka takımlar tarafından istenilip çok cazip teklifler gelen oyuncularımızı elimizde tutmayı başardık. Buradan başkan ve yönetimimize teşekkür ederim. Gerçekten büyük sıkıntılar yaşandığı bu dönemde Bursaspor olarak biz bu sıkıntıları çok büyük düzeyde olmasa bile her takımın yaşadığı kadar yaşadık. Ligimize baktığımızda elinde bu tür futbolcuları olup satmayan olmadı. Herkes oyuncularını birer birer çıkartıp kendi gelecekleri adına ekonomik güç elde ettiler. Bizim yönetimimiz bu konuda dik durarak Bursaspor'un gücünü Türkiye'ye bir kez daha gösterdi. Bursaspor oyuncu satarak ayakta durmaktansa kendi yıldız oyuncularını bünyesinde tutup onlara katkı sağlayacak düzeyde oyuncular transfer ederek taraftarını gelecek sezon adına umutlu tutma başarısını göstermişdir.

Volkan, Shin'e, Sercan'a çok cazip teklifler geldi. Bu teklifler kulüpte yaşanan ekonomik sıkıntıyı giderecek düzeydeydi. Bir tane oyuncumuzu satıp bu konuda çok rahatlayabilirdik. Ama bu da belki de daha büyük hedefler kovalayan bir takım için olumsuz bir durum oluşturabilirdi. Geleceğe biz umutla bakılmasını istiyoruz. Bu açıdan da bu umutların kırılmasını getirebilirdi. Önemli olan bu oyuncuların gelen tekliflere rağmen takımda tutulması çok önemli bir olaydı. Biz bunu başardık. Çalışmalarımız hala devam ediyor. Kadroya yıldız oyuncu katmak, çok kaliteli oyuncu katmak beraberinde çok büyük ekonomik yükümlülükler de getiriyor. Biz takımımıza yıldız oyuncu katabilecek ekonomik zenginliği henüz yakalamış değiliz. Bu sebeple kendi gerçeklerimizle yüzleşip o doğrultuda bir transfer politikası izlememiz gerekiyor. Halen de bunu yapıyoruz. Çok afaki rakamlar ortaya koyup hem kendi geleceğimizi ipotek altına sokmadık hem de takım içi dengeleri bozmayacak bir transfer çalışması yaptık" diye konuştu. Yeni transferlerden övgüyle bahseden Sağlam, Bursaspor'un yeni orta saha oyuncusu Batalla'nında önünün açık olduğunu ve adın çok söz
ettireceğini belirtti.

"BURSASPOR, EKONOMİK ANLAMDA ÇOK YALNIZ^BIRAKILDI"
Bursaspor'da transferin hiç bitmeyeceğini söyleyen Sağlam, "Kulübümüzün ekonomik gücü doğrultusunda planlar yapıyoruz. Ekonomik imkanlar dahilinde en iyi transferleri yapıyoruz. Kulübümüz ekonomik konularda çok yalnız kalıyor. Bu sıkıntımızı tekrar dile getirmek istiyorum. Şehrin bize destek olması gerekiyor. Herkesi sorumluluk almaya ve takıma katkı sağlamaya davet ediyorum. Biz giriş kapısından itibaren yalnız bırakıldık. Geçtiğimiz hafta kombineler satışa çıktı. Çok komik rakamlar kasaya girdi.

Çok acil paraya ihtiyaç olunan bir dönemde taraftarın da destek olmasını istiyorum. Önümüzdeki sezon iyi transferler yapan takımlarla mücadele edebilmek için bu dengeyi yakalamamız lazım. Onlarla rekabet içinde olacağız. Ben Bursa'da yaşayan, Bursa ve Bursaspor'u seven yediden yetmişe herkesin bu başarıda sorumluluk almasını istiyorum. Ki biz de onların beklentilerine karşılık verebilelim. Sezon bitmeden transferi bitirmemiz gerekiyordu. Belki daha düşük maliyetlerle daha iyi oyuncular alabilirdik.

Ancak kongre süreci bu konuda takıma zarar verdi. Yeni transferlerimiz geçtiğimiz sezon yaşadığımız sıkıntılara çare olabilecek nitelikte. Bu konuda şüphemiz yok.Takviyeye ihtiyacımız olursa, gerekirse oyuncu alacağız. Yabancı kontenjanımız açık. Kamptan sonra tekrar değerlendireceğiz" dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 8 Temmuz 2009 Çarşamba 17:38:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?