4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Bursaspor Hacettepe'yi küçümsemiyor

Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, fiziksel anlamda her geçen gün takımda iyi gidiş olduğunu belirterek, Hacettepe'nin ligin alt sıralarında olmasının maçın çok rahat geçeceği anlamına gelmediğini söyledi.

Özlüce Tesisleri'nde haftalık basın toplantısı düzenleyen Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, Hacettepe maçının önemine dikkat çekerek "Hacettepe maçı bizim bu sezonla ilgili hedeflerimize hangi seviyede devam edeceğimizin belirlenmesi açısından çok önemli. Lig öncesinde İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçıyla beraber Hacettepe maçından alınacak galibiyetle 6 puanlık hedefimiz vardı. Hacettepe ile oynayacağımız maçın önemi bir kez daha ortaya çıkmış durumda. Rakibimiz ligin en alt sırasında olmasına rağmen, bulunduğu yeri hak etmiyor. Oyuncularımızla yaptığımız görüşmede hep bu ince ayrıntıyı ön plana çıkarıyoruz. Son sırada olmaları karşılaşmaların bizim açımızdan çok rahat geçeceği anlamına gelmez. Kendi saha ve seyirci avantajını kullanıp, taraftarımızın desteğini de alıp, çok üst düzey motivasyonla iyi bir futbol oynamak istiyoruz. Rakibimiz de kendi beklentileri doğrultusunda bu maçta alacakları puan veya puanlarla lige yeniden başlamak isteyeceklerdir. Kimse ligden düşmek istemez. Karşımızda her şeyini sahaya yansıtacak, enerjisini son damlasına kadar harcayacak rakip olacak. Hiçbir karşılaşma kolay olmadı. Hacettepe maçı da kolay olmayacak. Kendi sahamızda taraftarımızın önünde oynamamız bizim için avantaj. Bu avantajla birlikte biraz daha üst sıralarına yaklaşmak istiyoruz" dedi.

Takımın fiziksel gücünün her geçen gün iyiye gittiğini kaydeden Sağlam, "Bazı hatalar olacak, sonuçta oyuncuların bu eksiklerini giderme anlamında olayı sahiplenmesi iyi niyetle mücadele etmeleri bizi gelecek adına umutlandırıyor. Bu açıdan gayet memnunum. Yenal dışında sakat oyuncumuzun olması da sevindirici. Özellikle lig ve kupa maçları oynadığımız şu yoğun dönemi fiziksel anlamda ve sağlık sıkıntısı yaşamadan geçersek bundan sonrası bizim için daha iyi olacak" diye konuştu.

Koreli oyuncu Shin ve Brezilyalı Tadeu'nun da lisanslarının yetişecek olmasının sevindirici olduğunu hatırlatan Sağlam, "Fakat ikisinin de fiziksel anlamda tam olarak takımımızın seviyesine ulaşmamış olması da sıkıntı verecek. Bu haftadan itibaren bölümler halinde iki arkadaşı da kullanacağız.Transfer gündeminde olan Kemal ile ilgili ufak tefek detaylar var. Halledilmesi durumunda takımımıza katılacak ilerleyen dönemde çok büyük katkı sağlayacak. Bundan sonra transfer yapmayı düşünmüyoruz. Pazartesi zaten transfer dönemi sona eriyor. Genç umut vaat eden yapıda oyuncu bulabilirsek kadromuza katabiliriz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Ocak 2009 Cuma 18:00:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?