2
Mayıs
2024
Perşembe
BURSA

Bursaspor halka açılıyor

BURSASPOR HALKA AÇILACAK

Bursaspor Kulübü Başkanı İbrahim Yazıcı, sürekli başarı için kalıcı gelir gerektiğini, İMKB'de halka açılma projesini kesinlikle hayata geçirmek istediklerini söyledi.

Ertuğrul Sağlam'a övgüler yağdıran İbrahim Yazıcı, "Onunla çok daha uzun yıllar birlikte çalışabiliriz. Dünyada bunun çok örneği var. O Bursa'yı Bursa da onu çok sevdi" dedi.

CNBC-E'de yayınlanan finans&spor programına konuk olan Bursaspor Kulübü Başkanı İbrahim Yazıcı, çarpıcı açıklamalarda bulunurken, hedeflerinin yeşil beyazlı kulübü halka açıp, hisselerinin borsada işlem görmesi olduğunu açıkladı.

"KALICI GELİR GEREKİYOR"

Zirvedeki tüm takımların kalıcı gelir kaynakları olmasına rağmen Bursaspor'un böyle bir kaynağa sahip olmadığını belirten Başkan Yazıcı, "Geçen sene elde edilen şampiyonluğun tesadüf olmadığını bu sezon ki performansımızla gösterdik ama şampiyon takıma göğüs reklamı bile alamadık. Sırt reklamımız ikinci yarıda oldu. Gitmediğimiz yer, çalmadığımız kapı kalmadı. Zorla alamazsın. Zirvede kalmanın şansı finans kaynaktan geçiyor. Her sene şampiyon mu olacaksın? Öyle bir garanti mi var?" diye konuştu

"ZİRVEDEKİ KULÜPLERİN MUAZZAM GELİRLERİ VAR"

Göreve geldiklerinde Bursaspor'un ciddi bir borç içinde olduğunu hatırlatan Başkan Yazıcı, "Her şey icralıktı ama bugün çok şükür kimseye borcu olmayan kasasında parası olan kulüp durumunda ama kalıcı gelirleri olması lazım. Ne yazık ki Bursaspor'un kalıcı geliri hiç yok. Ben bugün varım, yarın yokum. Kulüp şahsi malım değil. Bursaspor şehrin en büyük markası ve herkes övünüyor. Bu markayı yaşatmanın yolları da kalıcı gelir kaynaklarından geçer. Zirvedeki kulüplerin muazzam gelirleri var ama bizim yok" şeklinde konuştu.

"KISKANÇLIK YAPMASINLAR, BURSASPOR'A YARDIM ETSİNLER"

Bursaspor'da başarı ile birlikte kıskançlıkların da yaşanabileceğini kaydeden Başkan Yazıcı, ""Başarılı olduğumuz için kıskançlıklarda olabilir, bunlar çok doğal şeyler ama lütfen Bursaspor'a yardım edin. Şampiyonluğu bir tek kalıcı gelire döndüremedik. Sonrası ne olacak bende bilmiyorum. Benim gitmemi bekliyorlarsa gideyim, getirsinler. Bursaspor adına üzülüyorum. Çok şükür bugün için problemimiz yok ama diyorum ki yarında olmasın. Bursaspor başkanını seçerken illa zengin iş adamı aranmasın. Gelin herkes destek olsun. Bursaspor'un devamlı zirvede olması gerekiyor. Bunun için de finansal kaynaklar gerekli. UEFA'nın mali kriteriyle ilgili problemimiz yok" şeklinde konuştu.

"TRANSFER ÇOK RİSKLİ"

Yazıcı, özellikle yabancı transferde bazen şansa da ihtiyaç duyulduğunu belirterek, "Sezon başında aldığımız yabancıların uyumu gayet iyi olsaydı belki ara dönemde bu transferleri yapma ihtiyacı duymazdık. Olmadı, uyum sağlayamadıkları için gönderip yenilerini aldık. Türkiye'de bunun örneği çok. Şuan için olumlu sinyal veriyorlar. Yurtiçi ve yurt dışında görevlendirdiğimiz kişiler var. Her hafta maçları takip ettiriyoruz. Şu anda Türkiye'nin en iyi altyapısı bizde. Ciddi oyuncu girdimiz var. Altyapıyı

gezdiğimiz zaman iftihar ediyorum. Zaten altyapıları güçlü olmayan takımlar ileri ki senelerde başarılı olacaklarını zannediyorum. Çok fazla yabancı oyuncu alınıyor. Belki yarın sayı aşağı düşecek. Bugün bakıyorsun bir takım sahaya çıkıyor 2 Türk var. Takımın yüzde 90'ı yabancı. Böyle giderse Milli Takıma da tesir eder. Bunun için altyapıya daha çok önem vermeliyiz" şeklinde konuştu.

"ERTUĞRUL SAĞLAM İLE SONSUZA KADAR"

Yazıcı, Ertuğrul Sağlam'a övgüler yağdırıp onunla uzun süreli çalışmak istediklerini ifade ederek, sözlerini şöyle sürdürdü: "Ertuğrul Sağlam inanıyorum ki Bursa'yı çok sevdi ama Bursa onu daha çok sevdi. Öyle bir sinerji oluştu ki, bu hafta cezası nedeniyle saha kenarında değildi ama mağlubiyetten sonra bütün stat Ertuğrul'un lehinde tezahürat yapıyor, ona olan sevgisini ifade ediyordu. Zaten onunla yola çıkarken kısa vadeyi hiç konuşmamıştık. Ertuğrul Hoca ile çok daha uzun yıllar birlikte çalışabiliriz. Bunun örneği dünyada çok var. Arzumuz bu yönde"

BURSASPOR'A 12 MİLYON LİRA

Spor Toto Süper Lig'de Bursaspor 12 Milyon TL'lik performans primi kazandı. Yeşil beyazlı takım 12.4 milyon TL kazanan Fenerbahçe ve Trabzon'un gerisinde 3. sırada yer aldı.

BURSASPOR HALKA AÇILACAK
İHA
Yayın Tarihi : 22 Şubat 2011 Salı 12:01:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?