3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Bursaspor lideri gözüne kestirdi

Bursaspor, Turkcell Süper Ligin 20. haftasında sahasında lider Sivasspor'u ağırlamaya hazırlanırken, yeşil - beyazlı ekibin Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, mutlaka 3 puan almaları gerektiğini söyledi.

Bursaspor'un Özlüce tesislerinde yapılan basın toplantısında konuşan Ertuğrul Sağlam, "Rakibimiz son iki senedir gösterdiği performansla ve elde ettiği neticelerle bütün ülkenin takdirini kazanmıs bir ekip. Özellikle bu güne kadar vermiş olduğu destekle ülkede söz sahibi olan bir taraftar topluluğumuz var. Zaman zaman hırçınlığı ile ön plana çıksa da, son dönemde Hacettepe ve ülkenin her kesiminin konuştuğu Fenerbahçe karşılaşması bizim taraftarımızın ne kadar olgun ve ne kadar örnek alınması gereken bir taraftar topluluğu olduğunu gösterdi. Bundan sonra da onlardan aynı duyarlılığı bekliyoruz. Şunu çok iyi bilsinler ki, Fenebahçe maçındaki davranışları bize Gençlerbirliği karşılaşmasını kazandırdı. Biz de Bursaspor olarak iyi bir takım olduğumuzu gösterdik. Pazar günü oynayacağımız karşılaşma bizim için çok önemli" dedi.

Şu anda bulundukları konum itibariyle artık ligin alt sıralarıyla alakalı işini tamamen bitirmiş, ligin kalan kısmında üst sıraları hedefleyen bir ekip haline gelmek için bu maçtan iyi bir sonuçla ayrılmaları gerektiğini belirten Sağlam, "Ligin lideriyle oynuyorsunuz, maçı televizyon veriyor ve ülkenin gündemine gelmek için güzel bir fırsat. Futbolcularımızın da motive olmaları için haklı sebepleri var. Ortaya konulacak iyi futbol, iyi mücadele ve alıncak iyi sonucun bize kazanımları üst seviyede olacağına inanıyoruz. Bu karşılamaşdan alınacak iyi bir sonuç, bizi ligin üst grubuyla alakalı bir takım yapacak ve taraftarın, halkın, Bursa'nın olaya bakış açısını biraz daha olmumlu hale getirecektir" diye konştu.

"MELO İYİ BİR TEKLİF GETİRİRSE TAKIMDAN AYRILABİLİR"

Sağlam, babası vefat ettiği için izin alarak ülkesine dönen Brezilyalı Fabrico Ramos Melo ile ilgili ise, "Bana geldi ve ailevi meselelerden dolayı kendisinin mutsuz olduğunu, takıma katkı sağlayamayacağını söyledi. Böyle moral düşüklüğü içindeki futbolcuyu zorla tutma şansımız yok. Kendisinden beklenen performansı gösteremedi. Eğer iyi bir teklif getirebilirse, başkanımız gidebileceğini söyledi. Babasının vefatı sebebiyle kendisine 10 gün izin verdik" diye konuştu.

"KEMAL ASLAN'IN FİZİKİ SIKINTILARI VAR"

Kocaelispor'dan ayrılarak Bursaspor'a gelen ve büyük umutlarla transfer edilen Kemal Aslan'ı da değerlendiren Ertuğrul Sağlam, "Geldiği gün sıkıntısı vardı. Kendisinin antrenman yaptığını söyledi. Ama bu mücadeleleri yapmış olduğu antrenmanlarla çıkarabilmesi mümkün değil. Onun da fiziksel anlamda sıkıntısını giderme sürecinin yaşıyoruz. O da tam anlamıyla hazır olmasa da, diğer arkadaşları gibi oyunun bir bölümünde kullanabiliriz" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Şubat 2009 Cuma 18:35:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?