5
Mayıs
2024
Pazar
BURSA

Bursaspor sezonu galibiyetle açtı

Galatasaray Teknik Direktörü Eric Gerets, Bursaspor'un sezon açılışı nedeniyle oynadıkları maçta 2-0 mağlup olmalarının kendi açılarından önemli olduğunu belirterek, "Bugünkü maçta, diğer maçlarda yaptığımız hataların daha fazlasını yaptık. Bu hataların üzerinde çalışıyoruz" dedi. Bursaspor Teknik Direktörü Raşit Çetiner ise, yeşil-beyazlı ekibi Süper Lig'e taşıyacaklarını belirterek, "Bundan sonra son derece disiplinli bir şekilde yolumuza devam edeceğiz" diye konuştu.

2. Lig A Kategorisi'nin flaş ekiplerinden Bursaspor, 2005-2006 sezonunu Galatasaray ile oynadığı karşılaşmayla açtı. Atatürk Stadyumu'nda binlerce taraftarının önüne yenilenen kadrosuyla çıkan Bursaspor, oynadığı futbolla göz doldurdu. Galatasaray, as kadrosuyla çıktığı Bursaspor önünde Veli ve Serdar Topraktepe'nin gollerine engel olamazken, maçtan sonra Galatasaray Teknik Direktörü Eric Gerets, heyecanlandıran bir futbol için taraftarlardan zaman istedi.

Maçtan sonra gazetecilere açıklamalarda bulunan Belçikalı teknik adam, "İlk 20 dakika oyundan memnun kaldık diyebiliriz. Ancak yapılan hatalarla her şey altüst oldu. Yapılmaması gereken hataları yaptık. İkinci devre çok önemli fırsatlar yakaladık. Karşı karşıya kaldığımız fırsatlar var. O sırada ikinci golü yedik. Bazı hataları halen yapıyoruz. Bugünkü maçta diğer maçlarda yaptığımız hataların daha fazlasını yaptık. Bu hataların üzerinde çalışıyoruz" dedi.
Gerets, bir gazetecinin, "Galatasaray'ın heyecanlandıran futbolunu ne zaman izleyeceğiz?" sorusuna, "Oynadığımız hazırlık maçlarında sadece böyle bir kötü futbol oynadık diye iyi olan görevlerimizi unutmamak gerekir. Biz burada oyunumuzun arkasına saklanmak istemiyoruz" karşılığını verdi.
Bursaspor Teknik Direktörü Raşit Çetiner ise, oyundan ve futbolcuların disipliniyle hırslarından memnun kaldığını ifade ederek, "Bugün Galatasaray karşısında 2-0 kazandık. Bizim için skor hiç önemli değil. Önemli olan sporcu arkadaşlarımızın maça konsantrasyonu ve neler yapacağıydı. Son derece disiplinli ve maça iyi konsantre olarak oynadılar. Bu maça kazandık diye bakmıyoruz. Kulvarlarımız ayrı, Galatasaray Süper Lig'in şampiyon adaylarından biri. Bizim misyonumuz ve kulvarımız farklı. Bundan sonra son derece disiplinli bir şekilde yolumuza devam edeceğiz" diye konuştu.
Bursaspor'un yeni kalecisi Yavuz ise, galibiyetin ardından sevincini taraftarla paylaştı. Galatasaray gibi güçlü bir ekibi yendikleri için mutlu olduklarını belirten Yavuz, "Süper Lig'e çıkacağımıza inanıyorum. Hocamızın verdiği taktikleri uyguladık" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Ağustos 2005 Pazartesi 10:19:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?