1
Mayıs
2024
Çarşamba
BURSA

Bursaspor Süper Lig'e hazır

Bursaspor, iki yıl aradan sonra tekrar Süper Lig'de mücadele edecek olmanın heyecanını yaşıyor. 

Ligin ilk haftasında kendi sahasında Ankaragücü ile karşılaşacak olan yeşil-beyazlı ekip, bu maçı kazanarak uzun süre ayrı kaldığı Süper Lig'e galibiyetle başlamak istiyor. 

Yeni sezon hedefleriyle ilgili olarak İHA'ya açıklamalarda bulunan Bursaspor Kulübü Başkanı Levent Kızıl, ekip olarak sözlerini tuttuklarını ve yeşil-beyazlı takımı arzuladığı Süper Lig'e çıkardıklarını belirtti. Bu hafta Ankaragücü maçıyla gerçek teraziye çıkacaklarını söyleyen Başkan Kızıl, "Lige yeni çıkan takımların yüzde 90'nı çıktığı sene tekrar küme düşüyor. 

Bizim hedefimiz, Bursaspor'u layık olduğu Süper Lig'de, ilk senemizde, ecel terleri dökmeden rahat bir sezon geçirmek. Biz, 5 senelik programdan bahsediyoruz. 

İlk senesi geçen seneydi. Lige çıktık. Çocuk geçen sene doğdu. Bu sene, emekleme sürecimiz. Yara bere yapmadan emeklemeyi başarıp, daha sonra önümüzdeki sene yürüyüşe geçeceğiz. Bursaspor, Türkiye'nin en büyük şehir kulübü. Geçen sene Fenerbahçe'den sonra en büyük seyirci ortalaması Eşkişehirle beraber bizim kulübümüzdeydi. 18 bin seyirci çok ciddi bir rakamdır. Bu senede sattığımız kombine 10 bini buldu. Hiçbir Anadolu takımında olmayacak bir rakamdır. Eğer istikrar, şehir birlikteliği, insanların bu isteği, kurduğumuz sistem devam ederse, eğer Anadolu'dan bir şampiyon çıkacaksa 5 sene içinde bu işe en yakın Bursaspor'dur" şeklinde konuştu.

"HAKEMLERE GÜVENİYORUZ" 

Hakemler konusuna da değinen Levent Kızıl, kendilerinin federasyon seçimlerinde Haluk Ulusoy'a oy atmadıklarını, herkesin, (Yeni gelen MHK öyle yapar, böyle yapar) dediğini ama 17 hafta Bursaspor aleyhine hakem hatası olmadığını hatırlatarak, "Ben, 13 senedir bu işin içindeyim ve eski federasyon yöneticisi olarak, eğer bir şüphem olursa zaten bunu kamuoyuyla maçtan evvel ciddi şekilde paylaşırım. Geçen sene bir kere oldu. Hayatta bir felsefem vardır. İğneyi kendine, çuvaldızı başkasına batıracaksın. Hakemlerin iyi bir sezon geçirdiklerine inanıyorum. Hakem hatası olacak. Hakem hatası olmama şansı yok. Mutlaka olacak. Dünya Kupası'nda da çok hakem hataları oldu. Ama insanlar bunu abartmıyor. Çünkü, bunu hata olarak görüyorlar. Fakat, şu anda yaşadığımız olaylardan, insanların birbirine güveni kalmamıştır. En ufak hatada insanlar kasıt arıyorlar. Allah, hakemlere kolaylık versin" şeklinde konuştu. 

Geçen sezonun ikinci yarısında hakemlerle ilgili çok büyük olayların olmadığını, gündeme takımların kendi aralarında yaptıkları olayların geldiğini ifade eden Kızıl, "Şu an oluşmuş bir ortam var zaten. Artık herkes biraz daha dikkatli olmak zorunda. Çünkü artık biz futbol ailesi olarak insanlara güvenimizi kaybettik. İnsanlar da dışarıda inandırcı olarak bakmıyor. Sayın bakanımız ve Futbol Federasyonu da bu işin üstüne gidecektir. İtalya'dan kanun getirileceği söyleniyor. Bir yerden sonra bunların önleceğini tahmin ediyorum. Artık zamanı geldi. Ben hakemlere güveniyorum. Mustafa Çulçu ve ekibine güveniyorum. Takımların federasyondan iki tane beklentisi var. Birincisi adaletli hakem, ikincisi alt yapıda dağıtılacak paralarda adaletli dağıtım. Bunlar olduktan sonra zaten federasyon milli takıma bakar" dedi. 

Teknik direktör Raşit Çetiner ile 4 sene Ümit Milli Takım'da beraber görev yaptıklarını, Bursaspor'da da iki senedir birlikte olduklarına dikkat çeken Levent Kızıl, "Raşit hoca, konusuna çok hakim birisi. Bize bir transfer listesi çıkardı. Biz de eksik olan yerlere gerekli transferleri elimizden geldiğince yaptık. Altyapıdan da çok ciddi oyuncular çıktı. Futbol, iki kere ikinin dört edeceği bir oyun değil. Herşeyi yaparsınız, bazen şans gitmez. Ama bizim kalbimiz temiz. Herkes, bu kadar toplama oyuncudan takım olur mu diyordu. Biz oyuncuları seçerken, hepsinin karakterine bakarak aldık. Raşit hocanın özelliği, 7 sene boyunca Türkiye'de 2 ayda bir gördüğü oyuncularla takım oluşturmuştur. Ben iyi bir takım olacağımızı biliyordum. Şimdi hiç uyum problemi yok. Yerli ve yabancı iyi transferler yaptık. Şu anda Slovak oyuncu Thomas Sedlak'ı da almaya çalışıyoruz. Bu futbolcunun bonservisi ile ilgili bazı sorunlar var" diye konuştu. 

Haftasonu yapacakları Ankaragücü maçına da değinen Kızıl, "Ankaragücü, dost kulüblerimizden. Tribünlerde, dışarıda dostuz. Sahada rakibiz. Fair-play adına ne gerekiyorsa onu yapacağız. Hedef, içerde iyi başlayıp sezona girmek. Taraftarımız, Beşiktaş haricinde hiç bir kulübe küfür etmedi. İnşallah, galip gelen taraf biz oluruz" dedi.

"ÖNCELİKLİ HEDEF LİGDE KALICI OLMAK" 

Bursaspor Teknik Direktörü Raşit Çetiner de ikinci senesini yaşadığı Bursaspor'da kent olarak iyi bir birliktelik sergilediklerini belirtti. Yönetim kurulu başkanı, yönetim kurulu, seyirci ve meyda olarak müthiş uyum sergileyerek Süper Lig'e çıktıklarını söyleyen Raşit Çetiner, "Bu sene tekrar yeni bir hedefe soyunduk. Arkadaşların bir kısmını dostluklarımızı değil ama profesyonelliklerimizi ayırdık. Birçok arkadaşa da aramıza kattık. Bu aramıza kattığımız arkadaşlar futbolculuk yaşı olgun olan arkadaşlar. Türkiye Ligi'nde sürekli iyi olan arkadaşlar. Bursaspor olarak, birinci hedefimiz, ligde kalıcı olabilmek. Performansımıza göre de hedeflerimizi adım adım yükselteceğiz. 

Bu bizim göstereceğimiz performansa bağlı olarak değerlendirilecektir. Baştan yüksek hedefler koyup da sonra hedefin altında kalmak istemiyoruz. Bu sene, geçen seneden aldığımız derslerle, kent dinamikleri olarak, hem teknik heyet, futbolcular, yönetim kurulu olarak çok iyi bir performans göstermeliyiz ki geçen yıldan daha başarılı olalım. Bu yılın çok daha zor geçeceğini hesap edebiliyoruz. Daha güçlü takımlarla oynağacağız. Biz de kendimize göre güçlü bir takım oluşturduk. Sevgi saygı çerçevesini üst seviyeye çekersek Bursa kenti olarak hedeflerimize daha kolay ulaşırız" dedi. 

Hiçbir zaman hakemlerden şikayet etmediğini açıklayan Çetiner, "Ben, şuna inanırım; onların hepsi çok iyi niyetli, genç arkadaşlarımız. Hiç kimsenin kötü niyetle sahaya çıktığını düşünmüyorum. Ben, hakemlerin bu sene, hele de Dünya Kupası'ndaki hakemleri gördükten sonra iyi bir performans bekliyorum. Yeni sezon onlar içinde hayırlı olsun. Çok iyi bir performans göstereceklerini düşünüyorum" diye konuştu. 

Yeni sezon öncesinde Yeşil-beyazlı taraftarlara da seslenen Raşit Çetiner, "Bu sene yaptırım güçlerinin daha da arttığını göz önüne alırsak, tarftarlarımızın bu sene daha da büyük sıkıntıların olabileceğini düşünerek, hareket etmelerini rica ediyorum. Bizi samimi duygularla destekleyeceklerine inanıyorum. Çünkü bu sene lig daha zor geçeçek. Hem de daha zorlu rakiplerle oynayacağız. Biz seyircisiz olmak istemiyoruz. Bu güzellikleri onlarla beraber paylaşmak istiyoruz. Onlardan çok ciddi fedekarlıklar bekliyoruz" ifadelerini kullandı. 

Yeşil-beyazlı takımın kaptanı Egemen Korkmaz da çok yoğun bir kamp dönemi geçirdiklerini, öncelikli hedeflerinin ligde kalıcı olmak olduğu belirtti. Takıma birçok yeni futbolcunnu katıldığını söyleyen Yeşil-beyazlı oyuncu, "Sonuç olarak yeni bir takımız. Öncelikle düşme tehlikesini yaşamadan, ligi tamamlamak istiyoruz. Tabi konulan hedefler bunlar ama burda kalacak diye birşey yok. Ligin durumuna göre, bizim bulunduğumuz pozisyona göre hedefler daha yükselecektir" dedi. 

Her Türk futbolcunun gönlünde milli takımın yattığını belirten Egemen, "Benim de en büyük hedefim, A milli formayı giymek. Şu an için küçük bir sakatlığım var. Sezon kampını arkadaşlarımla birlikte çok iyi tamamlayamadım. Ayrı özel idmanlar yaptım. Yavaş yavaş takıma katılıyorum. İnşallah, takımda yerimi alırım ve hedefimi yükseltirim" diye konuştu. 

Egemen Korkmaz, yeşil-beyazlı taraftarların iki sezondur kendilerine müthiş destek verdiğini ifade ederek, "2. Lig'de yer almamıza rağmen bizi desteklemeye sonuna kadar devam ettiler. Taraftarlarımızın iyi ve kötü günde her zaman bizi destekleyeceklerine inanıyorum. Pazar günü oynayacağımız Ankaragücü maçında bizi yanlız bırakmayıp, 90 dakika bizi desteklesinler" dedi.
İHA
Yayın Tarihi : 4 Ağustos 2006 Cuma 16:28:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?