4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Bursaspor'a Belediye'den jest

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursaspor'a kalıcı gelir temin edilmesi için Yakın Çevre Yolu Samanlı Kavşağındaki 3 bin 800 metrekarelik araziyi, benzin istasyonu kurulması için kulübe tahsis etti.

Bursaspor Kulübü Başkanı İbrahim Yazıcı ve Teknik Direktör Ertuğrul Sağlam ile bir araya gelen Başkan Altepe, Bursa'nın en önemli markalarından biri Bursaspor'un, daha güçlü bir takım olabilmesi için kalıcı gelirleri sağlayacaklarını açıkladı.
Şehrin tek takımı olan Bursaspor'un, Bursa'ya yakışan bir kulüp olmasının istikrarlı başarılarla mümkün olduğunu belirten Başkan Altepe, "Başarının yakalamasından dolayı oyunculara ve Ertuğrul Sağlam'a teşekkür ediyorum. Bursaspor'un bu istikrarının sürmesini istiyoruz. Biz de yurtdışına çıktığımızda Bursaspor'umuzla tanınmak istiyoruz. İnşallah Bursaspor'un layık olduğu yere gelmesi için gereken adımları atacağız. Çocukluğundan beri sırtında yeşil-beyaz formayı taşıyan bir belediye başkanı olarak
Bursaspor'un başarılı olması için üzerimize düşeni yapacağız" dedi.
Bursaspor'un kalıcı gelirlere kavuşması için şeffaf bir yönetim anlayışına ihtiyaç olduğuna işaret eden Başkan Recep Altepe, "Şeffaf yönetim ile şehrin dinamiklerini takımın arkasına alınır. Daha önce Bakanımız Faruk Çelik'le birlikte bir destek çalışması yapılmıştı. Bugün de Büyükşehir Belediyesi olarak kalıcı gelir temin edilmesi yönünde çalışıyoruz. Bursaspor'a kalıcı gelirler sağlayacak imkanları sunacağız. Bunlardan ilki de bugün hayata geçiriyoruz. Bunu misyon olarak kendimize görev biçiyoruz.

İşlemleri yeni tamamlanmış bir arsamız var. Çevreyolu üzerinde Samanlı kavşağının yanında DMO altında 3 bin 800 metrekarelik bir alanın Bursaspor'a tahsis etmeyi uygun gördük. Meclisimizden karar alıp birkaç gün içinde uygulamaya geçeceğiz. Buraya bir Bursaspor istasyonu yapılabilir. Amacımız Bursa'da bir sinerji oluşturarak, tüm kentin Bursaspor'un arkasında durması için öncü oluyoruz. Bursa'nın dinamiklerinin harekete geçmesiyle Bursaspor, büyük başarılar kaydedecek ve uzun yıllarda büyük bir takım olarak ligdeki yerini koruyacaktır" diye konuştu.

Bursaspor Kulübü Başkanı İbrahim Yazıcı, Türkiye'nin en büyük şehir kulübü olduğuna dikkat çekerek, "Bursaspor siyaset üstü bir yerdir. Bursaspor'a yapılacak her türlü yardımın her kesimden olumlu tepki alacağını düşünüyorum. Başkanımıza teşekkür ediyor ve yapılacak her türlü yardımda Bursalıların kendisini alkışlayacağına eminim. Bursa'nın tek ve büyük kulübü olan Bursaspor'un, bugüne kadar gereken yardımları alamadığını görüyoruz. Başkan Altepe Bursaspor rozetini hiç çıkartmıyor. Çocukluğundan bu yana
Bursasporlu olması ise ayrı bir avantajdır. Ancak Bursaspor 10-11 senedir büyük ıstırap çekti ve çektirdi. Maddi destek anlamında bir iki yıla tahammülü yok. Daha çabuk hareket ederek Bursaspor'a kalıcı ve güçlü destekler sağlanmalı. Bursaspor'un acilen kalıcı gelir kaynaklarına ihtiyacı var. Bu hemen paraya dönüşen yardımlar olmalıdır. Zirvede kalıcı olmanın şartları var. Bunun en başında güçlü gelire sahip olmak gerekiyor. Ben inanıyorum ki Bursaspor önümüzdeki yıllarda da zirveyi bırakmayacaktır. Başkan Altepe'nin jestini başlangıç olarak kabul ediyoruz. Başkanımız Bursaspor'un fahri başkanıdır. El birliği ile Bursaspor'u nereye getirebileceğimizi konuşmalıyız" dedi.

Teknik Direktör Ertuğrul Sağlam, futbolun toplum üzerindeki olumlu etkilerinin göz ardı edilmemesi gerektiğini belirtti. Bugün tüm dünyada ve ülkemizde ekonomik kriz ve işsizlik var. Bu insanlar dahi Bursaspor'un aldığı galibiyetle sıkıntılarını bir nebze de olsa hafifletebiliyorsa, bizim bu başarının daha büyüğünü yaşatmamız gerekiyor. Böylece futbolun sadece saha içinde oynanan bir oyun olmadığını göstererek, toplumsal görevimizi yerine getirmiş oluruz. Bunun için bu şehirde büyümüş ve bu kente katkı sağlayan herkesin üzerine düşeni yapacağına inanıyorum. Bugün hedefi büyüttüysek, Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ı geçmeyi hedeflediysek ekonomik olarak çok güçlü olmamız gerekiyor. Yapılan fedakarlıklara karşı biz de saha içinde daha fazla çalışarak üzerimize düşen görevi yerine getireceğimize emin olun. Bu desteğin ileri ki yıllarda da hızla artarak devam etmesini bekliyorum" şeklinde konuştu.

Başkan Altepe, stadyum projesinde gelinen aşamayı soran basın mensuplarına, "Teknik ekibimiz projeler üzerinde çalışıyor. Önümüzdeki günlerde tamamlayıp kamuoyu ile bir araya geleceğiz. Çalışmalar tamamlandıktan sonra takvimi belirleyerek, projeyi hayata geçirmek için kolları sıvayacağız" diye cevap verdi.
Daha sonar mülkiyeti belediyeye ait olan 3 bin 800 metrekarelik arsanın tapusu, kamu yararına dernek olan Bursaspor'a meclis kararı ile tahsis yapılacağından kulup Başkanı İbrahim Yazıcı'ya temsili olarak teslim edildi.
 

iha
Yayın Tarihi : 7 Mayıs 2009 Perşembe 18:31:04
Güncelleme :7 Mayıs 2009 Perşembe 18:48:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?