3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Bursaspor'da arama durduruldu

BURSASPOR'DA ARAMA KARARININ DURDURULMASI (2)

Bursaspor Kulübü'nde mali polisin başlattığı incelemelere Başkan İbrahim Yazıcı ateş püskürdü.

Mali polisin, Bursaspor'da başlattığı aramalar mahkeme kararıyla durduruldu. Aramalara tepki gösteren Bursaspor Kulübü Başkanı İbrahim Yazıcı, "Bursaspor adına oynan oyunlar, Bursaspor'a zarar verme adına düzenlenen çirkin tezgahlar, bugün de tüm hızıyla devam etmektedir. Sabah saatlerinde mali şubeden gelen görevliler, Bursaspor Kulübü'nün bütün dosyalarını, belgelerini, kulüp içindeki her şeyi incelemeye aldılar. Cumhuriyet Savcılığı'na yapılan bir başvuru neticesindeki, bu başvuruyu kimin yaptığını bütün Bursa biliyor. Aynı şahıs kulübü daha önce defalarca mahkemeye vermişti. Resmen kulübümüz ablukaya alındı. Eğer görevliler anlayış göstermeseler bugün itibariyle Bursaspor'da ne zaman biteceği belli olmayan bir soruşturma süresince sportif ve idari hiç bir işlem yapılamaz hale gelecekti. Belki de maçlarımıza bile çıkmama ihtimali olacaktı. Özlüce Tesisleri'nin üst katında takımımız, futbolcularımız ve hocalarımız Büyükşehir Belediyespor maçına hazırlanmaya çalışıyor. Alt katta ise mali polisler, her odada, kulüpteki hizmetliler dahil, her personelin çekmecesinde inceleme yapıyor" dedi.

Göreve geldiği günden itibaren Türkiye'deki hiçbir spor kulübünün, hiçbir kurumun yaşamadığı kadar denetleme ve inceleme geçirdiklerini ifade eden Yazıcı, "Her seferinde bu denetlemelerden alnımızın akıyla çıktık. Bursaspor'a sportif açıdan ne gerekiyorsa yapmaya başladılar. Ligin bitmesine 11 hafta kaldı. Biz şampiyonluk mücadelesi veriyoruz. Bizim için en kritik, en hassas olunması gereken günlerde, bu insanlar hepimizin bildiği o insanlar, bizim sporcularımızın, hocalarımızın huzurunu bozmak için her yolu deniyorlar. Ben bunların Bursaspor sevgisinden şüphe etmekle yanlış yapmışım. Ben bunların insanlıklarından, adamlıklarında da şüphe etmeliymişim" diye konuştu.

Bugün yapılanların Bursaspor'un işleyişini durdurmak elini kolunu bağlamak için yapılan girişimler olduğunu iddia eden Başkan Yazıcı sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu, Bursaspor'un önünü kesmek için planlanmış iğrenç bir tezgahtır. Bu tezgahta piyonlar vardır. Bu piyonların arkasında da tezgahı planlayanlar vardır. Bursasporlu gibi görünüp kulübü sırtından bıçaklamak isteyenler vardır. Şunu herkes bilmeli ki, bu onursuz yaklaşımlar bizi yıldıramaz. Bizi bu davadan Bursaspor'a hizmet etmekten kimse alıkoyamaz. Bu çirkin tezgahtan alnımızın akıyla daha güçlü bir şekilde çıkacağımızdan da kimsenin şüphesi olmasın. Biz gücümüzü gerçek Bursasporlulardan aldık ve ikinci şampiyonluk yolunda bütün güçlüklere göğüs gererek, yine gerçek Bursasporlularla yolumuza devam edeceğiz. İyiler daima kazanır. Geçen sene kazandık bu sene de kazanacağız"

Bursaspor'un Hukuk İşleri Sorumlusu Avukat Öztürk Yazıcı ise konuyla alakalı bütün savunmaları savcıya yaptıklarını, ancak savcının değişmesiyle böyle bir olayla karşılaştıklarını ifade ederek, "Arama kararının iptaline ilişkin yaptığımız başvuru kabul edildi. El konulan evraklar, bilgisayarlar tarafımıza verildi. Sadece bilgisayarlarımızdaki bilgilerin kopyalarını verdik. Görevli arkadaşlar her şeyi iade edip kulübümüzden birazdan gidecekler. Bu, bizim başımıza ilk kez gelmiyor. Daha önce kulübün genel kurula gitmesi, başkanımızın gözaltına alınması gibi durumlar yaşadık. Bu adli hatalar sık sık başımıza geliyor"

İHA
Yayın Tarihi : 3 Mart 2011 Perşembe 18:05:00
Güncelleme :3 Mart 2011 Perşembe 19:46:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?