3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Bursaspor'da çifte imza

Bursaspor, prensipte anlaştığı Güney Koreli Shin Young Rok ve Brezilyalı Jeuse Tadeu Mouro Junior ile sözleşme imzaladı.

Özlüce Tesisleri'nde gerçekleştirilen imza törenine Bursaspor Başkanı İbrahim Yazıcı, 2. Başkan Osman Çelik ve bazı yöneticiler katıldı.

Güney Koreli Shin Young Rok ile 3.5 yıllık, Brezilyalı Tadeu ile ise opsiyonlu 3 yıllık sözleşme imzaladıklarını ifade eden Başkan Yazıcı, sezon başında yabancı oyuncular konusunda şanssızlık yaşadıklarını, bu nedenle devre arasında ince eleyip oyuncu seçtiklerini kaydetti.

Young Rok ve Jeuse Tadeu ile uzun vadeli anlaşma yaptıklarını belirten Yazıcı, "Gol yollarındaki sıkıntımızı bu iki futbolcuyla gidereceğimizi düşünüyorum. Sezon başında aldığımız yabancı oyuncular yüzünden, ilk yarının ortalarında da skor anlamında bazı sıkıntılar yaşadık. Ancak bunları aştığımızı düşünüyorum" dedi.

Beşiktaş'ın Yusuf'a karşılık kiralık olarak vermek istediği Aydın Karabulut'un Bursaspor'a gelmek istememesiyle ilgili olarak ise Başkan Yazıcı, "Şunu söylemek istiyorum, Aydın Bursaspor'da değil Türkiye'de futbol oynamak istemiyor. Bizim anlaşmamız sadece Aydın Karabulut ile sınırlı değil, başka şeyler de var. Görüşmeler sürüyor. Aydın'ın yerine başka bir futbolcu belki de para da alabiliriz" şeklinde konuştu.

Kemal Aslan ile görüşmelerin sürdüğünü ifade eden Yazıcı, "Kemal dışında 7-8 oyuncuyla daha görüştüğümüzü kimse bilmiyor. Kemal, geçen haftaki İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçına geldiği için bu görüşmeden haberiniz oldu. Biz sadece bu sezon için değil, gelecek yılı da düşünerek takıma katkı sağlayacağına inandığımız oyuncularla görüşüyoruz" ifadelerini kullandı.

Bursaspor'un yeni transferi Brezilyalı futbolcu Tadeu ise, "Takımda teknik direktör Ertuğrul Sağlam ve futbolcular beni çok iyi karşıladı. Bursaspor'a geldiğim için çok mutluyum. Benim işim gol atmak. Umarım Bursaspor'da da çok gol atarım. Burada fazla konuşmak istemiyorum. Sahada atacağım gollerle konuşmak istiyorum" diye konuştu.

Türkiye halkından kan kardeşleri olarak bahseden Güney Koreli Young Rok ise, "Her şey çok mükemmel. Taraftar, tesisler, futbolcu arkadaşlar ve teknik heyet beklediğimden de iyi. Burada kendimi yabancı hissetmiyorum. Türk halkı bizi en zor günümüzde, Kore Savaşı sırasında yalnız bırakmamıştı. Biz Güney Koreli'ler Türkleri 'kan kardeşi' olarak görüyoruz. Hedefim çok başarılı olmak" dedi.

İmza törenin ardından her iki futbolcu, Bursaspor ve Türk bayrağı ile basın mensuplarına poz verdi.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Ocak 2009 Salı 16:21:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?