4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Bursaspor'da hedef; 3 puan

Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, Fenerbahçe maçında alınacak bir puanın iki takımı da mutlu etmeyeceğini belirterek, "Taraftarımızın önünde Fenerbahçe'yi yenerek, galibiyeti taraftarlarımıza armağan etmek istiyoruz" dedi.

Özlüce Tesisleri'nde bir basın toplantısı düzenleyen teknik direktör Ertuğrul Sağlam, şampiyonluk adaylarından Fenerbahçe ile önemli bir maç oynayacaklarını belirterek, "Rakibimiz özellikle son hafta kaybettiği puanlardan sonra şampiyonluktan uzaklaşmamak için, bu maçı çıkış olarak kullanmak isteyecektir. Rakibimiz olaya böyle bakarken, biz de özellikle geçen hafta aldığımız 3 puanla 9. sıradan 7. sıraya çıkmayı başardık. İlk planda hedefimiz 6.'lık olup, daha sonraki dönemde 5.'liği nasıl yakalarız, kalan bölümde bunun mücadelesini vereceğiz. Fenerbahçe karşısında alınacak 3 puan bizim için çok önemli. Bu sezon Fenerbahçe ile yaptığımız 4 maçı da kaybettik. Kendi taraftarımızın önünde 3 puan kazanarak, taraftarımıza Fenerbaçe galibiyeti armağan etmek istiyoruz" diye konuştu.

İki takım açısından da önemli bir maç olduğunu dile getiren Sağlam, "Kaybedilecek puanlar her iki takıma da zarar verecek. 1 puanın kimseyi mutlu etmeyeceği bir maç oynanacak. Tahmin ediyorum izleyenlere keyif veren bir maç olmasını umut ediyoruz. Tabi bunun yanında futbolda son haftalarda yaşanan güzeliklerin Fenerbahçe maçında devam etmesi en büyük temennimiz olacak" şeklinde konuştu.

"CEZALI OYUNCULAR BİZİ SIKINTIYA SOKTU"

Cezalı oyuncuların kendilerini sıkıntıya soktuğunu dile getiren Sağlam, "Bundan önceki dönemde sakat ve cezalı oyuncularımız yoktu. Bundan mutlu olmuştuk. Sanki oyuncularımız Fenerbahçe maçını beklemiş. Volkan Bekiroğlu, Ali Tandoğan ve Krita'nın sarı kart cezalısı olması bizi sıkıntıya soktu. Tadeu'nun sakatlığının uzun sürmesi üzücü. Kemal ve Volkan Şen antrenmanlarda takımla çok fazla çalışamadı. Sercan'ın da sıkıntıları var. Ama kesinlikle bizim futbol anlayışımızda herhangi bir mazeretin arkasına sığınarak kendimizi haklı çıkarma gibi bir durumumuz olmadı. Onların yerine oynayacak olan arkadaşlarımız da onlar kadar önemli oyuncular. Onlara güveniyorum. Onlar da bu şansı iyi değerlendirecekler. Forma mücadelesi içinde var olduklarını göstermeleri, 'Hocam bizi unutma' demeleri açısından önemli" dedi.

Fenerbahçe'nin Brezilyalı yıldızı Alex'in sakat olmasını değerlendiren Sağlam, "Alex, Fenerbahçe için kilit bir oyuncu. Ofans anlamında takıma yön veren lokomatif bir oyuncu. Olumlu gibi görünse de onun yerine oynayacak olan arkadaş da kendini göstermek isteyecektir. O da yetenekli bir oyuncu olacaktır. Biz önlemlerimizi sonuna kadar almak zorundayız" şeklinde konuştu.

"KAYBEDİLECEK PUANLARIN TELAFİSİ ZOR"

Ligde bundan sonra kaybedilecek puanların telafisinin zor olduğunu kaydeden Sağlam, "Altta bizim grubumuz var. Son bölümde de düşmeme mücadelesi veren başka bir grup var. 3 puanlık sistemde dengeler çok çabuk değişebiliyor. Kaybettiğinizde aşağıda, üst üste kazandığınızda da yukarı bakıyorsunuz. Ligin sonuna yaklaşıldığı için kaybedilecek puanların telafisi zor. Sorumluluklarımızı tam anlamıyla yerine getirerek şansız şekilde puan kayıplarına izin vermemeye çalışacağız. Yakalayacağımız seri önümüzdeki sezon için umut aşılayacak. Ne olursa olsun 1 basamak yukarı çıkmak, 1 artı puan bizim için çok önemli. Bu yüzden dikkatli olmak zorundayız" dedi.

Sağlam, "Bursaspor'da da Beşiktaş'ta da Fenerbahçe'ye karşı galibiyet alamadınız, sizce sıkıntı sistemde mi ?" sorusuna ise, "Oynadığımız karşılaşmalara baktığımız zaman, özelilkle İstanbul'da oynadığımız kupa maçlarında çok şansızdık. Karşı karşıya kaçırdığımız pozisyonlar, direkten dönen toplarımız var. Bu sezon Fenerbahçe'ye karşı başarılı olamadık. Futbol çok değişken bir oyun. Bu maç talihsizliği yenmek adına bir fırsat olacak. Oyuncularımız da bu fırsatı değerlendirmek isteyeceklerdir" şeklinde
cevap verdi.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Mart 2009 Çarşamba 13:57:49
Güncelleme :18 Mart 2009 Çarşamba 14:20:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?