1
Mayıs
2024
Çarşamba
BURSA

Bursaspor'da hedef ligde kalıcı olmak

Bursaspor Kulübü Başkanı Levent Kızıl, bu yılki hedeflerinin 42-43 puan toplayarak ligde kalmak olduğunu belirterek, "Eğer Anadolu'dan şampiyon çıkacaksa, bu 5 yıl içinde Bursaspor olacaktır'' dedi. 

Taraftarlarla "Tribünde şiddetin önlenmesi projesi" kapsamında toplantı yapan Başkan Levent Kızıl, Bursaspor'un geçen yıl maç başına taraftar sayısı olarak Fenerbahçe'nin ardından Eskişehirspor ile 2. sırada yer aldığını anlatarak, şu anda 8 bini bulan kombine bilet satışının, kısa sürede 10 bine ulaşacağına inandığını kaydetti. Şanslı bir fikstür çektiklerini vurgulayan Kızıl, "Lige yeni çıkan takımların yüzde 95'i, sezon sonunda düşüyor. Bu yılki hedefimiz 42-43 puan toplayarak ligde kalmak. Zamanla da yetiştirdiğimiz genç oyuncuların satışından gelecek paranın da yardımıyla 2-3 yıl içinde kulübün borcunu kapatmak. Eğer Anadolu'dan şampiyon çıkacaksa, bu 5 yıl içinde Bursaspor olacaktır'' ifadelerini kullandı. 

Bursa Atatürk Stadı'ndaki yenileme çalışmalarına 1.2 milyon YTL harcandığını kaydeden Başkan Kızıl, ''Stat için 2 projemiz var. Birincisi Atatürk Stadı'nın tribünlerinin tamamen kapalı hale getirilmesi ve seyirci kapasitesinin artırılması, diğeri ise BUTTİM yanındaki alana yeni bir stat yapılması. Bursa Büyükşehir Belediyesi ile Bursa Ticaret ve Sanayi Odası'nın vereceği destekle, bu iki projeden birini hayata geçirmeyi hedefliyoruz'' dedi. 

Geçen yıl kötü tezahürat ve koltuk kırma olayları nedeniyle 115 bin YTL para cezası ödediklerini vurgulayan Kızıl, bu yıl cezaların çok daha ağır olduğuna dikkati çekerek, "Geçen yıl 5-6 kişinin çıkardığı olaylar nedeniyle ceza aldık. Taraftarımız bilinçlendi, kötü niyetli ve rant peşinde olanları, aralarından ayıkladılar. Takımımız kötü olaylar ve aldığı cezalarla değil, aldığı sonuçlar, taraftarımızın yaptığı aksiyon ve tezahüratlarla gündeme gelecektir'' diye konuştu.
İHA
Yayın Tarihi : 19 Temmuz 2006 Çarşamba 15:09:23
Güncelleme :19 Temmuz 2006 Çarşamba 15:14:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?