7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Bursaspor'da kalıcı gelir atağı

Bursaspor Kulübü Başkanı İbrahim Yazıcı, kulübe mutlaka gelici kalır sağlanması gerektiğini belirterek, "Bağışlarla bir yere kadar gidebiliriz. Kalıcı gelir kalemleri oluşturma konusunda beyin fırtınası yapıyoruz. Vali Başkanlığında bir çalışma başlatmak istiyoruz. Bu konuda Büyükşehir Belediye Başkanına da büyük görev düşüyor" dedi. Başkan Yazıcı, stadı bölüm bölüm yıkarak yeniden yapmayı düşündüklerini söyledi.

Başkan Yazıcı, kentte başarısızlığı isteyen bir kitle bulunduğunu ifade ederek, "Yöneticiler, teknik heyet ve futbolcular birbirine girsin" diye bakılıyor. Buna yapacağımız bir şey yok. Biz camia olarak kenetlenmeyi istiyoruz. Birlik beraberlik olursa o zaman başarı gelir. Zaten yönetimimizde de ben değil, biz anlayışı var. Camiadan bize güvenmelerini istiyoruz. Eğer kenetlenme olursa çok daha farklı bir Bursaspor olur. Geçen seneki Bursaspor ile bu sezonki Bursaspor arasında dağlar kadar fark var. İyi bir ahenkle daha iyiye gideceğiz. Neticede ben ve yönetici arkadaşlarımız buraya kazık çakmayacağız. Arkamızda iyi bir şeyler bırakmak istiyoruz" diye konuştu.

Kulübün bağışlarla bir yere gidemeyeceğini, kalıcı gelir oluşturulması için çalıştıklarını kaydeden Yazıcı, "Maddi anlamda geçen sezona göre iyi durumdayız. Ancak bağışlar bugün var yarın yok. Kalıcı gelir oluşturmalıyız. Bursaspor'un tek kalıcı geliri Nalbantoğlu katlı otoparkı. Senelerdir aynı şekilde devam ediyor. Vali Şehabettin Harput başkanlığında kalıcı gelir oluşturulması için bir heyet kurulmasını teklif ettik. Yönetim olarak çok çeşitli projelerimiz var. Bunu önümüzdeki günlerde tartışmaya açacağız. Eğer kalıcı gelir sağlanırsa, kongrelerde çok sayıda liste çarpışır. Özlenen Bursaspor meydana çıkar. Bakıyoruz bu sezon 5 bin 360 tane kombine satılmış. Bu rakamı görünce yüreğim cız ediyor. Geçen sene daha fazla satılmış. Trabzonspor tamamını satmış. Bir çok Anadolu kenti bizden iyi durumda. Bursalılar neden ileri düzeyde destek vermiyor anlamadım. Çok büyük destek bekliyordum. Bunu göremediğim için üzgünüm" diye konuştu.

FEDERASYONA TEPKİ

Federasyonun Yusuf Şimşek ve seyircisiz oynama ile ilgili cezalarda çifte standart uyguladığını öne süren Başkan Yazıcı, "Buna tepki olarak federasyon seçimlerine katılmadık. Bize yapılanı hala tasvip etmiyoruz. Yapılan doğru değildi. Yusuf Şimşek olayında 3 maç ceza verdiler. Başka bir futbolcunun cezasında indirim yapıyorlar. Bizim taleplerimizi ciddiye almıyorlar. Bize seyircisiz oynama cezası verdiler. Ama Trabzon'un başvurusu kabul edildi. Cezası kalktı. Biz federasyondan kayırma istemiyoruz. Adil davranılsın. Bursalı yöneticilerimiz kente yapılan haksızlığı önlesinler. Haklarımızı savunsunlar" şeklinde konuştu.

STADYUM BÖLÜM BÖLÜM MODERNİZE EDİLECEK

Başkan Yazıcı, stadyum konusunda Bursa'ya yakışanı istediklerini kaydederek, "Bursaspor kamuoyunu stadyumu yerinde istiyor. Çünkü orası simge olmuş. Modernize edilmesi yapılamayacak bir şey değil. Gençlik Spor Genel Müdürlüğü ile görüşmeler sürüyor. Eğer stadyum yerinde yapılırsa 24 saat yaşar. Ama şehirden uzakta yapılırsa sadece maç günleri yaşar. Bursa'ya layık olan bir stadyum olacak. Fenerbahçe stadı gibi yarısı yıkılır, maçlar oynanmaya devam eder. Bunun nasıl yapılacağı konusu 1-2 ayda netleşir.

Tribün, tribün yıkılır. Başkan Hikmet Şahin, şehir dışında istiyor. Ama camia yerinde yapılmasını istiyor. Referandum yapılsa bu karar çıkacağına inanıyorum" şeklinde konuştu.

Başkan Yazıcı, Sivas deplasmanından 3 puan beklediklerini, her maça bu parolayla çıktıklarını sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Eylül 2008 Cumartesi 11:30:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?