2
Mayıs
2024
Perşembe
BURSA

Bursaspor'da şok!

Bursa Cumhuriyet Savcılığı’nca Bursaspor Kulübü’nde son 5 yılı kapsayan usulsüzlük ve zimmete para geçirme iddialarıyla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında Başkan İbrahim Yazıcı hakkında gıyabi tutuklama kararı ve yurt dışına çıkış yasağı getirildi.

Soruşturma kapsamında gözaltına alınan 6 kişinin sorgulamaları sürerken, Bursaspor Başkanı İbrahim Yazıcı hakkında verilen gıyabi tutuklama kararı, kentteki spor, ekonomi ve siyaset kamuoyunda şok etkisi yarattı. Savcılıkça alınan karar doğrultusunda polis Başkan Yazıcı’nın yakalanması için çalışma başlattı.

OSMAN ÇELİK HAKKINDA DA YAKALAMA KARARI

Bursa Cumhuriyet Savcılığınca Bursaspor’un hesaplarının mercek altına alınmasının ardından başlatılan soruşturma kapsamında zanlı sayısı zincirleme büyüyor. Savcılık, bir dönem Bursaspor’da kulup başkan yardımcılığı görevinde bulunan Devlet Bakanı Faruk Çelik’in kardeşi Osman Çelik hakkında da yakalama kararı verdi. Osman Çelik, İbrahim Yazıcı ile birlikte soruşturma kapsamında haklarında yakalama kararı çıkartılan ikinci şüpheli oldu.

BURSASPOR’DA ENDİŞELİ BEKLEYİŞ

Burspor’da yaşanan kaos ortamı transfer dönemi öncesi teknik direktör Ertuğrul Sağlam başta olmak üzere taraftarlar arasında şok etkisi yarattı. Transfer görüşmelerinin yapıldığı, hazırlık dönemi çalışmalarının sürdürüldüğü bir ortamda yaşanan bu gelişme Ertuğrul Sağlam’ı kara kara düşündürüyor. Cep telefonu ile kendisini arayan DHA muhabirinin sorularını yanıtlayan Sağlam, iki gün içerisinde yaşanan gelişmelerle ilgili açıklama yapacağını söyledi. Sağlam, "İstifa etmeyi düşünüyormusunuz?" şeklindeki soruya ise "Bu süre içerisinde değerlendireceğim" yanıtını verdi.

Yeşil-beyazlı ekipte yaşanan bu olumsuz gelişme, yerli ve özellikle yabancı transfer konusunda belirsizliğe neden oldu. Yabancı futbolcular ise yaşanan gözaltı ve yakalama kararlarından sonra kulüpte bilgi alabilecek muhatap bulmakta zorluk çekmeye başladı. Bu durum futbolcularda da büyük üzüntüye neden oldu. Soruşturma ile ilgili gelişmeler tüm camia tarafından merakla takip ediliyor.

 

Hürriyet
Yayın Tarihi : 16 Haziran 2011 Perşembe 22:43:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?