4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Bursaspor'un dönüm maçı

Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, Kayserispor maçının dönüm noktalarından birisi olduğunu belirterek, "Kayserispor karşısında alınacak galibiyetin bizi daha üst sıralara taşıyacağı, bundan sonraki dönemle ilgili olarak camiaya umut aşılanacağı, özgüven açısından bize büyük katkısı olacağı, hedefimiz doğrultusunda da iyi bir kazanım olacağını düşünüyoruz" dedi.

Özlüce Tesisleri'nde düzenlenen basın toplantısında konuşan Ertuğrul Sağlam Kayserispor maçı ile ilgili olarak, "Ligde bulunduğumuz konum itibari ile şu anda puan cetveline baktığımızda üstümüzde bize en yakın olan iki takımdan biri olan Kayserispor ile Adana'da oynayacağız. Tabi ki duruma baktığımızda Kayserispor karşısında alınacak galibiyetin bizi daha üst sıralara taşıyacağı, bundan sonraki dönemle ilgili olarak camiaya umut aşılanacağı, özgüven açısından bize büyük katkısı olacağı, hedefimiz doğrultusunda da iyi bir kazanım olacağını düşünüyoruz. Kritik bir dönemeç yaşıyoruz. Hedeflerimiz doğrultusunda hangi yöne gideceğimizin ayrımındayız. Her maçın artık ayrı bir önemi oluyor. Kayserispor'da önemli bir rakip. 2 sene çalıştığım kulüp. 3-4 sezondur Türkiye ligine damgasını vurmuş, herkesin beğenisini kazanmış, iyi bir kadrosu, teknik kadrosu olan bir takım. Kolay olmayacak ama hedefimiz doğrultusunda yenmek zorundayız" diye konuştu.

Daha önce çalıştırdığı bir takıma karşı oynayacak olmalarını ise Sağlam, "Profesyonelliğin cilvesi. Bu gibi maçlar yaparak duygusal maçlar oynuyoruz. Yine karışık duygular içerisinde bir maça gidiyoruz. Daha evvel Samsunspor'u çalıştırırken Beşiktaş'a karşı, Kayseri'de çalışırken Samsun'a karşı, bu duygu karmaşalarını yaşadık. Ben duygu gereği çalıştığım her yeri sahiplenen biriyim. Her yerde çok güzel günler geçirdim. Bu noktaya gelmemde de Kayseri'nin yeri büyük. Ama artık Bursaspor'un başarısı tek düşüncemiz" şeklinde değerlendirdi.

Kendilerinden büyük beklentiler olduğunu hatırlatan Sağlam, "Güvenen destek veren insanlara bunu yaşatmak için çalışıyoruz. Yaklaşık 1 buçuk aylık bir dönemde arkadaşlarımıza kendi uygulatmak istediğimiz sistemi bir şekilde ifade etmeye çalışıyoruz, uyguluyoruz. Dünyanın en üst düzeydeki takımları bile değişimleri yaparken 3-5 aydan bahsederken biz daha kısa zamanda yapmaya çalışıyoruz. Camianın, futbolcuların iştahı bizi umutlandırıyor. Bazı sıkıntılarımız olduğu da gerçek" diye konuştu.

Günümüz futbolunun üst düzey tempo ile oynandığına dikkat çeken Ertuğrul Sağlam, "Ligin en zayıf takımı bile fiziksel anlamda en üst seviyedeki takımdan geri kalmıyor. Oyunlar artık mücadeleye dönük oynanıyor. Modern futbolda artık gereksiz topla oynama, topu ayağından erken çıkaramama yok. Bizde bu sıkıntıları yaşıyoruz. Ama çalışarak bunları gideriyoruz mesafe kat ediyoruz. Günümüz futbolu artık tek yönlü futbolcuyu kabul etmez duruma geldi. Ben top gelince oynarım, topu kaptırınca hiç bir iş yapmam zihniyetindeki oyuncuyu artık dünyanın en iyi takımları bile kabul etmiyor. Bunun en son örneği, Barcelona Ronaldinho'dan vazgeçebildi. Birçok takımda vazgeçebiliyor. Biz futbolcularımızdan oyunun iki yönünü uygulamalarını istiyoruz. Bunu üst düzeyde uygulayan oyuncuyu sahada bulmak zor tabi ama bunu yapmaya başladık" şeklinde kaydetti.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Şubat 2009 Perşembe 14:06:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?