3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

'Bursa'ya demir yolu yapılmalı'

Bursa'da, 29 Mart seçimlerinde Demokratik Sol Parti'den (DSP) büyükşehir belediye başkan adayı olan Gürkan Kanbir ile Osmangazi adayı Kemal Müezzinoğlu, Bursa'ya demir yolu yapılmasını istedi.

Tuğsa Plaza'da yapılan basın toplantısında konuşan Gürkan Kanbir, kara yoluna nazaran demir yolunun daha ucuz ve emniyetli olduğunu belirterek, "50'li yıllardan itibaren kara yollarına ağırlık verilmesi, hem ekonomik açıdan vatandaşların sıkıntı yaşamasına, hem de trafik kazalarının artmasına sebep oldu. Türkiye'de ulaşım maaliyeti son derece yüksektir.

Taşımacılığın yüzde 95'i, yolculukların yüzde 97'si kara yolu ile yapılıyor. Kısa mesafede kara yolu, orta mesafede demir yolu ve uzun mesafede ise hava yolu tercih edilmelidir. Dünyada en ucuz ulaşım sistemi olan deniz ulaşımı, üç yanı denizle çevrili olan ülkemizde kullanılmamaktadır. Bursa hızla gelişmekte olan bir şehir. Bursa'nın demir yolu ağına bağlanması gerekmektedir. Hükümet, yüksek faiz borçlarını emekçilerimizin cebinden toplamaktadır.

Bu yüksek faizin faturasını maydanoz, fasulye, yağ, tüpgaz gibi ihtiyaçlarımızı satın alırken, dolmuşa, otobüse binerken KDV ve ÖTV olarak ödemekteyiz. Geleceğimizi kurtaracak bu mühendislik projelerini rafa kaldırdığımız sürece, faizleri çocuklarımız ödemeye devam edecektir. Körfez geçişi projesi Bursa için bir şanstır. Bakan Faruk Çelik ve Ulaştırma Bakanlığı'nı bu projeye ilgi göstermeye davet ediyoruz" diye konuştu.

Bursaray ile ilgili maaliyet açıklamalarının çelişkili olduğunu ve halkın bundan rahatsız olduğunu ifade eden Kemal Müezzinoğlu ise, "Bugünlerde kamuoyunu meşgul eden Bursaray C etabı var. Bunun maaliyeti ile ilgili çeşitli açıklamalar yapılıyor. Bunlar halkı rahatsız ediyor. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'nin kamuoyuna inandırıcı ve doyurucu bilgiler vermesini istiyoruz" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 18 Nisan 2009 Cumartesi 15:27:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ali can IP: 85.103.251.xxx Tarih : 19.04.2009 08:12:33

seçim sonrası köşesine çekilip  oturacaklarına Bursa için çalışan DSP li ikiliye teşekkür ederiz. Bursa ya demiryolu artık gelir inşallah.