4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Bursa'ya dostluk köprüsü

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, seçimlerden önce ve sonra Balkan ülkelerinden Kazakistan'a kadar büyük destek gördüklerini belirterek, "Ecdadımızın eserinin bulunduğu her yerdeki kardeşlik bağlarının yalnızca kültürel düzeyde kalmaması, ekonomik ve sosyal boyutlara da taşınması için gerekeni yapacağız. Bunu bir misyon ve görev olarak görüyoruz" dedi.

Kazakistan'ın Kapçıkay Belediye Başkanı, Nilüfer Belediyesi'nin "Nilüfer 8. Spor Şenliği" kapsamında düzenlediği mini golf, basketbol, hentbol ve petank yarışmalarında dereceye giren sporcular ödüllerini aldı.kanı Nevruzbey Taubayev ile Başkan Yardımcısı İlyas Sugurov, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'yi ziyaret ederek, yeni görevinde başarılar diledi. Kazakistan heyetini Acemler Hizmet Binası'ndaki makamında ağırlayan Başkan Altepe, Bursa ile Kapçıkay arasındaki kardeşlik ilişkilerinin geliştirilmesi için gereken her türlü desteğin sağlanacağını belirtti. Kapçıkay Belediye Başkanı Nevruzbey Taubayev, seçimlerde Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nı Başkan Recep Altepe'nin kazanmasının sevincini yaşadıklarını söyledi. Başkan Taubayev, "Büyükşehir Belediye Başkanlığı çok önemli bir görevdir. Seçimi kazanmanızı gönülden istiyordum. Sizi tanımayı çok istedim. Başarılarınızın devamını diliyorum. Halkın kalbini beğenisini kazandığınıza inanıyorum" dedi.

Geçtiğimiz yıllarda Osmangazi Belediyesi ile kardeşlik anlaşması imzalanan Kapçıkay kenti ile Bursa arasındaki kültürel ilişkilerin sürmesini isteyen Taubayev, "Amacımız, kardeşlik ilişkilerimizi derinleştirmek ve pekiştirmektir. Umuyorum ki, diyaloglarımız sözle kalmaz icraata da dökülür. Bu noktada Türkiye'den yatırımcıların ülkemize ve Kapçıkay'a gelmesini bekliyoruz" dedi.
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe de seçimlerden önce ve sonra gerek Balkan ülkelerinden gerekse KKTC'den ve Kazakistan'dan büyük destek gördüğünü söyledi. Başkan Altepe, "Biz, Osmangazi Belediye olarak başlattığımız kardeşlik ilişkilerimizi bundan sonra Büyükşehir Belediyesi olarak da sürdüreceğiz. Kazakistan ve Kapçıkay ile kardeşliğimizin gelişmesi için gerekeni yapacağız. Bu kardeşlik bağlarının yalnızca kültürel düzeyde kalmaması, ekonomik ve sosyal boyutlara da taşınması için gerekeni yapacağız. Bunu bir misyon ve görev olarak görüyoruz" diye konuştu.
Kapçıkay Belediyesi Fen İşleri Müdürü İlya Kim, Türk Halkları Medeniyet Vakfı Başkanı Ahmet Dağduran, Kazakistan'da yatırım yapan Türk işadamı ve Art Construction firması Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Aziz Çalışkan'ın da katıldığı ziyarette Kapçıkay Belediye Başkanı Nevruzbey Taubayev, Başkan Altepe'ye 'çapan' adlı giysi ile Kazakistan'da dostluğun simgesi olarak kabul edilen 'kapçık' hediye ederken, Başkan Altepe de konuklarına kravat armağan etti.
 

iha
Yayın Tarihi : 27 Nisan 2009 Pazartesi 16:54:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?