6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

Bursa'ya ikinci fen lisesi

BURSA'YA İKİNCİ FEN LİSESİ

Bursa'da 3 yıl önce müteahhit firma tarafından yarım bırakılan fen lisesi inşaatına Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ayrılan kaynakla tekrar başlandı.

İl Milli Eğitim Müdür Müdürü Atilla Gülsar, Nilüfer ilçesinin Odunluk mevkiine yapılacak olan Bursa'nın ikinci fen lisesi için Milli Eğitim Bakanlığı'nın devreye girdiğini söyledi. Gülsar, 3 yıl önce ilk harcı döken müteahhit firmanın iflas etmesi sebebiyle inşaatı yarım kalan fen lisesinin bakanlık tarafından 1 yıl içinde tamamlanacağı müjdesini verdi.

İl Özel İdare aracılığıyla ihale yapıldığını belirten Gülsar, “Müteahhit firma iflas etti ve bırakıp gitti. Yeni ihalenin yapılması için epey zaman geçti. İhaleyi gerçekleştirdik. İnşaat yeniden başladı. Şu anda devam ediyor. 1 yıl sonra da inşaatın bitirilmesi planlanıyor. Bursa ikinci bir fen lisesine kavuşacak. Okulda 500 öğrenci okuyacak” dedi.

BİR YILDA 2 FEN LİSESİ

DOSAB tarafından da Bursa'ya kazandırılacak 3. fen lisesinin geçtiğimiz günlerde protokolünün imzalandığını kaydeden Gülsar, “Bursa 2 yeni fen lisesine kavuşacak. Eğitimde çıtayı yükseltmek için çalışıyoruz” diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Eylül 2010 Salı 17:02:00
Güncelleme :28 Eylül 2010 Salı 17:04:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?