3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Bursa'ya ikincilik getirdiler

Osmangazi Belediyesi Gösteri Sanatları Topluluğu, Türkiye Halkoyunları Federasyonu tarafından Muş’ta düzenlenen Türkiye Gençler Şampiyonası’nda ikinci oldu.

Dereceye 'Bursa Yöresi' oyunuyla giren Osmangazi Gösteri Sanatları Topluluğu, Bursa’ya varır varmaz ayağının tozuyla Pınarbaşı’nda kutlama organizasyonu gerçekleştirdi.

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Bursa eski milletvekilleri Şevket Orhan ve Abdülmecit Alp ile Osmangazi Belediyesi Başkan Vekili İsmail Kuş’unda katıldığı organizasyonda şampiyon ekip çeşitli yörelerden gösteriler sundu. Şampiyonluk kutlamasına, folklorcuların aileleri ve yakınları da katılınca etkinlik geç saatlere kadar süren coşkulu bir organizasyona dönüştü.

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, “Kültürel değerlerimizi yaşatmaya çalışıyoruz. Ramazan ayı boyunca müziğiyle, sahne sanatlarıyla, geleneksel gösterilerle ve folklorumuzla mahallelerimize gidiyor ve hemşerilerimizi televizyon başından kaldırıyoruz. Bu geleneksel etkinlikleri izleme imkanı sunuyoruz. Kültürel çalışmalarımız içinde önemli bir yeri olan Gösteri Sanatları Topluluğumuz da Muş’ta düzenlenen şampiyonada Türkiye ikincisi oldu. Kendileriyle gurur duyuyoruz” dedi.

Gösteri Sanatları Topluluğu Şefi Ayhan Yılmaz ise, “Ankara’da düzenlenen bölge yarışmasında Marmara bölgesi birincisi olmuştuk. Başbakan’ın teşvikiyle Türkiye Halkoyunları Federasyonu’nun etkinlikleri doğu illerinde düzenleniyor. Bu kapsamda Muş’ta gerçekleştirilen Türkiye Gençler Şampiyonası’nda Türkiye ikincisi olduk.

Bu başarıda emeği geçen başta eğitmenler Vedat Planalı, Berkan Avcı, Gizem Varmermez ve Timur Torgay’a ve tüm ekibe teşekkür ediyorum” diye konuştu. Türkiye Gençler Halkoyunları Şampiyonası’nda birinciliği Manisa, ikinciliği Bursa’yı temsilen Osmangazi Belediyesi ve üçüncülüğü de Artvin kazandı.
 

iha
Yayın Tarihi : 2 Eylül 2009 Çarşamba 15:28:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?