6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

Bursa'ya modern bir tesis daha

BURSA'YA MODERN BİR SPOR TESİSİ DAHA

Osmangazi Belediyesi, Alacahırka Spor Tesisi'ne ilk kazmayı önümüzdeki günlerde vuruyor. Mahallenin yıllardır özlem duyduğu tesiste amatör takımlarında maçlarını yapacağını belirten Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, "Tesis, bölgenin canlanmasını sağlayacak" dedi.

Osmangazi Belediyesi, Alacahırka Mahallesi'ne kazandırmayı hedeflediği modern spor tesisinin temelini önümüzdeki günlerde atacak. Maliye hazinesinden belediyeye tahsis edilen bölgenin yeni bir cazibe merkezi olmasını isteyen Osmangazi Belediyesi, çevre mahallelere de hizmet verecek olan tesisi 782 metrekaresi kapalı olmak üzere, toplam 14 bin 685 metrekarelik alanda kuracak.

Alacahırka'da daha önce odun depolarının bulunduğu alan da sosyal ve spor donatı bölgesi olacak.Amatör futbol takımlarının faydalanabileceği tesiste 500 kişi kapasiteli tribün, soyunma odaları, duşlar, idari ofis, kafe ve depolar, bir hizmet binası ile otopark yer alacak. Uzun süren çalışmaların ardından tesisin ihale aşamasına geldiğini kaydeden Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, tesiste yer alacak futbol sahasında amatör kulüplerin lig maçlarını yapacağını söyledi.

Tesisin bölgeye canlılık kazandıracağını ifade eden Dündar, "Bu tesis 10-12 mahalleye hitap edecek. Amatör futbol kulüpleri resmi maçlarını da oynayabilecek. Bölgenin kullanılabilir hale gelmesini sağlayacağız. Tesis sayesinde Alacahırka ve çevredeki mahalleler ayağa kalkacak. Gençlerimiz spor ihtiyacını buradan karşılayabilecek" diye konuştu.

Dündar, Cilimboz Deresi'nin islah edilmesinin ardından bölgenin daha da güvenli hale geleceğini de sözlerine ekledi.

BURSA'YA MODERN BİR SPOR TESİSİ DAHA
BURSA'YA MODERN BİR SPOR TESİSİ DAHA
BURSA'YA MODERN BİR SPOR TESİSİ DAHA
BURSA'YA MODERN BİR SPOR TESİSİ DAHA
BURSA'YA MODERN BİR SPOR TESİSİ DAHA
İHA
Yayın Tarihi : 27 Ekim 2010 Çarşamba 13:52:02
Güncelleme :27 Ekim 2010 Çarşamba 13:58:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?