2
Mayıs
2024
Perşembe
BURSA

Bursa'ya nostaljik tramvay

BURSA'YA NOSTALJİK TRAMVAY

Bursa'ya, İstanbul'un ünlü caddesi 'İstiklal' modelini getirecek nostaljik tramvay hattının inşaatı hızla ilerliyor.

Yeni Cumhuriyet Caddesi ve Cumhuriyet Caddesi'ni takiben tarihi hanlar bölgesinin ortasından geçerek Zafer Plaza'ya kadar ulaşacak olan nostaljik tramvay hattı, toplam 1,5 kilometreden oluşacak. Tramvayların geçtiği güzergahlar araç trafiğine kapatılarak, Cumhuriyet Caddesi boydan boya yaya aksına ve cazibe merkezine dönüştürülecek. Temeli yeni yılın ilk günlerinde atılan tramvayın inşaatı tüm hızıyla ilerliyor. Asfalt kesilerek caddenin ortasında raylar için yer açılırken, iş makineleri gece gündüz

çalışıyor. 1952 model tramvaylar en son İstanbul'da Kadıköy-Moda hattında çalıştı. 3 adet tramvay ise Bursa Büyükşehir Belediyesi'ne ait atölyelerde yenileniyor. 10 metre boyunda ve 750 voltluk enerji ile çalışacak tramvaylar, Cumhuriyet Caddesi ve hanlar bölgesine prestij katacak.

"CUMHURİYET CADDESİ GECE GÜNDÜZ HAREKETLİ OLACAK"

Tarihi çarşı ve hanlar bölgesi ile Reyhan ve Kayhan bölgelerindeki her noktayı elden geçirdiklerini söyleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, "Bölgedeki tarihi yapılar, sokakların düzenlenmesi, sivil mimarlık örneği eserlerle ilgili dünyaca ünlü mimarlarla çalışıyoruz. Tüm bu bölgelerin örnek bir proje olması için çalışıyoruz. Önümüzdeki günlerde Kayhan'daki Tekel binasının yıkılmasıyla birlikte Kayhan'a da önemli bir meydan kazandırılmış olacak. Kayhan Çarşısı'nın da sokakları elden geçiriliyor" dedi.

Cumhuriyet Caddesi'nin yaklaşık 100 yıl önce binaların ve tarihi eserlerin yıkılmasıyla açılan bir cadde olduğunu ifade eden Başkan Altepe, "Şimdi de bu caddeyi elden geçiriyoruz. Bütün binalar elden geçirilecek ve onarılacak. Cepheleri dokuya uygun olarak yenilenecek. Nostaljik tramvayla bu bölge gece gündüz yaşayan bir merkez olacak. Gece gündüz canlı olacak. Yeme, içme, konaklama ve alışveriş mekanlarıyla yaşayan bir cazibe merkezi haline gelecek. Bu projeden bölge esnafı da faydalanacak. Bursa ekonomisi ve Türkiye ekonomisine katkı sağlayacak. Bölgenin kısa zamanda UNESCO'nun dünya mirası listesine girmesini de sağlayacağız" diye konuştu.

Cumhuriyet Caddesi'ni kullanan belediye otobüsleri ve dolmuşlar Haşim İşçan Caddesi üzerinden Altıparmak güzergahını kullanıyor. Diğer sürücüler ise Gazcılar ve Uluyol'u tercih ediyor.

BURSA'YA NOSTALJİK TRAMVAY
BURSA'YA NOSTALJİK TRAMVAY
BURSA'YA NOSTALJİK TRAMVAY
BURSA'YA NOSTALJİK TRAMVAY
BURSA'YA NOSTALJİK TRAMVAY
İHA
Yayın Tarihi : 30 Ocak 2011 Pazar 11:30:00
Güncelleme :30 Ocak 2011 Pazar 22:36:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?