3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Bursa'ya özel üniversite hazırlığı

Türkiye'nin en eski vakıf üniversitelerinden biri olan İstanbul Bilgi Üniversitesi, Bursa'ya 2 yıl içerisinde meslek yüksek okulu, 4 yıl sonra ise bir üniversite kurmak için yer arayışı içerisine girdi.

İstanbul Bilgi Üniversitesi'nin Sütlüce'de kurulu bulunan Santralistanbul Kampüsü'nde düzenlediği tanıtım etkinliğinde konuşan Rektör Prof. Dr. Aydın Uğur, üniversitelerin özgür düşüncenin ve demokratik anlayışın hakim olduğu yerler olması gerektiğini söyledi.

Bilgi Eğitim ve Kültür Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Rifat Sarıcaoğlu ise Bursa'ya üniversite kurma çalışmaları hakkında açıklamalarda bulundu. Önümüzdeki 4 yıl içerisinde Bursa'ya bir vakıf üniversitesi kurmasını planladıklarını belirten Sarıcalıoğlu, "Bursa ülkemizin en önemli sanayi kentlerinden bir tanesi. Dünden bugüne sürekli ticaretin ve sanayinin merkezinde yer almış.

Bugünden itibaren de markalaşma konusunda ciddi adımlar atmalıdır. Bizler de Bursa'nın gelişim alanları ile doğru orantılı olarak ilde bir meslek yüksek okulu açma hedefindeyiz. Konu ile ilgili önemli adımlar attık. Üniversite yeri için arayış içerisindeyiz. Meslek yüksek okulunu 2 yıl içinde açmayı planlıyoruz. Tahminime göre, 4 yıl sonra Bursa'nın özel üniversite gereksinimini karşılayacağız" dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 6 Temmuz 2009 Pazartesi 11:27:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?