5
Mayıs
2024
Pazar
BURSA

Bursa'ya 'su' gibi para akıyor

Bursa’nın doğal kaynaklarından su çeken fabrikalardan alınan yıllık kira bedelinin 1 milyon YTL’yi aştığı bildirildi. Diğer taraftan su kaynaklarının akış hızının mayıs ayında yeniden ölçüleceği belirtildi.

Uludağ’ın doğal kaynaklarından temin ettikleri saniyede 20 litre suyu şişeleyerek piyasaya sunan 10 fabrikadan alınan yıllık kira bedeline yüzde 13 oranında zam yapıldı. Bu artışla kaynaklardan kullanılan su için alınan kira bedeli yaklaşık 1 milyon YTL’yi aştı. Buna göre Erikli, kullandığı saniyede 4 litre suya 210 milyon YTL ile en fazla kira ödeyen şirketlerin başında yer alıyor.

Öte yandan su işletmelerinin, kullandığı artezyen suyuna ücret ödemediği için haksız rekabet doğduğu gerekçesiyle şikayet ettiği öğrenilen Turkuaz’ın da 4916 sayılı kanunda yapılan değişiklikle Maliye Bakanlığı’ndan Özel İdare Müdürlüğü’ne geçmesiyle yıllık kira bedelini ödeyeceği bildirildi. Özel İdare Müdürlüğü’nün ilk encümen toplantısında Turkuaz’ın ne kadar su çektiğinin belirleneceği belirtildi. Turkuaz’ın da ödeme yapmasıyla su bedeli için toplanan kira bedelinin yüzde 20 oranında artması bekleniyor.

Diğer taraftan su kaynaklarının akış hızının mayıs ayında yeniden ölçüleceği belirtildi.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Şubat 2005 Çarşamba 12:54:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?