6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

Bursa'ya teklif yağıyor

Vali Şahabettin Harput, son 2 ay içerisinde 4 Avrupa ülkesinin Bursa ile işbirliği teklifinde bulunduğunu belirterek, "Bir zamanlar bize kapılarını açmayanlar şimdi işbirliği yapmak istiyorlar. Bundan daha büyük gurur olmaz" dedi.

Türkiye'nin önde gelen şehirleri arasında yer alan Bursa, Avrupalı ülkelerin yeni gözdesi haline geldi. Almanya, İngiltere, Fransa ve Çek Cumhuriyeti'nden gelen heyetlerin Bursa ile her türlü alanlarda ortak çalışmak için teklifte bulunduğunu ifade eden Vali Harput, eskiden Avrupa ülkelerinin kapısına kadar giderek yardım isteyen Türkiye'nin şimdi o cazibe merkezi haline geldiğini dile getirdi.

"BURSA'NIN GELECEĞİ AYDINLIK"

Almanya'nın Hessen eyaletiyle imzalanan işbirliği ve kardeşlik anlaşmasının Bursa için önem arz ettiğini söyleyen Harput, Avrupalı ülkelerin Bursa ile işbirliği yapmak için sıraya girdiğini vurguladı.

Harput, "Eskiden biz Avrupa'nın kapılarını çalardık. 'Seninle iş birilği yapalım. Gelin bize yardım edin' derdik. Son 2 ayda benim kapımı 4 tane ülke çaldı. Bunlar Almanya, İngiltere, Fransa ve Çek Cumhuriyeti. İşbirliği teklifinde bulundular. Güç biriliği yapalım ve ortak projeler üretelim dediler. Geleceğin dünyasına kendi halklarımızı daha güçlü bir şekilde taşımak istediklerini söylediler. Bundan daha büyük gurur olamaz. Bir zamanlar bize kapılarını açmayan o ülkeler, bugün bizimle işbirliğine geliyorlar. Bu çok büyük bir olaydır. Kendi halkımızın mehfaatleri neyi gerektiyorsa, onlarla tarımda turizmde eğitimde iş birliği için ortak protokoller yapıyoruz. Bunlardan bir tanesini Almanya'nın Hessen eyaletiyle imzaladık. Bütün bunlar Bursa'nın ve Türkiye'nin geleceğinin ne kadar aydınlık olacağınını bir göstergesidir" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Ekim 2010 Cumartesi 17:13:58
Güncelleme :23 Ekim 2010 Cumartesi 17:15:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?