5
Mayıs
2024
Pazar
BURSA

Bursa'ya yakışmayan utanç

Bursa’da yuvası dağıldığı için 5 yıldır cami avlusunda yatan bir kişi, vatandaşlar tarafından ihbar edilince polis tarafından uzaklaştırıldı. Gecenin ayazında cami avlusunda yatarken, üzerindeki battaniyenin renginden dolayı çıplak dolaştığı sanılan 30 yaşındaki Çetin Kaymaz, sürekli kaldığı avludan da polis tarafından uzaklaştırıldı.

Merkez Osmangazi İlçesi Çatalfırın Semti’ndeki Veledi Saray Camisi’nde polis ve gazetecilerin şahit oldukları dram yürekleri burktu. Eşinden ayrıldıktan sonra yuvası dağılan ve 5 yıldır cami avlusunda yatıp kalkan işsiz Çetin Kaymaz, gece 01.00 sıralarında vatandaşlar tarafından çıplak dolaştığı sanılarak polise ihbar edildi.

Gecenin dondurucu ayazında üzerine attığı açık renkli incecik battaniyeden dolayı çıplak dolaştığı sanılan Çetin Kaymaz, bir parça kartonun üzerinde uyumaya çalıştığı caminin avlusundan uzaklaştırıldı. Dramını gazetecilere ve polislere anlatan talihsiz adam, "Eşimden ayrılınca yuvam dağıldı. Sokaklarda kalmaya başladım. Sabit bir ikametgahım olmadığı için çalıştığım yerlerden de kovuldum. Uzun süredir bu caminin avlusunda kalıyorum. Cami imamı da dramıma şahit" dedi.

Polis, ihbar bulunduğunu, vatandaşların kendisinden şikayetçi olduğunu belirterek Kaymaz’ı uzaklaşması konusunda ikaz etti. Cami avlusundan ayrılmak zorunda kalan Kaymaz, gidecek yeri olmadığını, bir iş verilmesi durumunda kendi ayakları üzerinde durabileceğini söyleyerek hayırseverlerden yardım istedi.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Mart 2005 Pazartesi 13:17:39
Güncelleme :7 Mart 2005 Pazartesi 15:25:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?