2
Mayıs
2024
Perşembe
BURSA

Bursa'ya yeni Kızılay Hastanesi

Bursa'da yılda ortalama 200 bin hastaya hizmet veren tıp merkezinin ihtiyaçlara cevap veremediğini söyleyen Kızılay Bursa Şube Başkanı İbrahim Dokunmazer, arsası için imar planı çıkarılan Kızılay Hastanesi'nin 2011'de hizmete gireceğini açıkladı. 

Her yıl 28 Ekim - 4 Kasım tarihleri arasında kutlanan 'Kızılay Haftası' çerçevesinde Kızılay Muradiye Deposu'nda tören düzenlendi. Demirtaş Endüstri Meslek Lisesi öğrencilerinin de hazır bulunduğu törende konuşan Kızılay Bursa Şube Başkanı İbrahim Dokunmazer, dünyadaki 174 Kızılhaç kuruluşu arasında Türk Kızılayı'nın ilk 5'e girdiğini açıkladı. Bir ay içerisinde 30 bin öğrenciyi, Kızılay, afet, kamp konularında bilinçlendireceklerini söyleyerek projelerini anlatan İbrahim Dokunmazer, "Cemal Nadir Caddesi'ndeki 5 katlı binada 20 poliklinik, kapsamlı radyoloji ve laboratuar hizmetleri ve yapılan küçük cerrahi müdahaleleriyle hizmet sunan tıp merkezi ihtiyaçlara cevap veremiyor. Bu amaçla Nilüfer ilçesi Odunluk Mahallesi'nde bir hayırseverin 10 sene evvel bağışladığı 7,5 dönümlük arsada Kızılay Hastanesi yapılacak. İmar planı çıkarılan 30 milyon YTL'lik hastane projesinin bir kısmını hayırsever, bir kısmını da biz karşılıyoruz. Yılbaşına kadar proje bitirilip, 2011'de hizmete açılacak olan 200 yatak kapasiteli Kızılay Hastanesi'nde tüm branşlar yer alacak. Bir başka projemizde, 2 bin metrekarelik Kızılay Muradiye Deposu'nun yıkılarak yerine 250 kişilik kız öğrenci yurdu yapmaktır. Anadolu'dan gelen kızlarımız burada kalarak tahsillerini yapabilecek. Bu projeyi de önümüzdeki yıl hayata geçirmeyi düşünüyoruz. Zafer Plaza'nın arkasında bulunan alana da çok amaçlı şube binasını inşa etmek için çalışmalara başladık ve önümüzdeki yıl içerisinde de bitirelecek. Bursa şubesinin çeşitli departmanları burada taplanıp, daha sağlıklı ve hızlı hizmet verebileceğiz. Bina inşaatı ve iç yapısının düzenlemesi 600 bin YTL maliyetle gerçekleşecek. Şu an Kızılay şube hizmetleri için kullanılan büroların, ilkyardım eğitim merkezi olarak kullanılan binasının kiraya verilmesiyle 5 yıl içinde bu maliyet karşılanmış olacaktır" dedi. 

Gençlik kampında 700 öğrenciye tatil imkanı sunacaklarını da belirten Dokunmazer, "Uludağ kampımız 20 senedir hizmet veriyor. Burada turizme de hizmet vermiş oluyoruz. Her sene bin kişiye tatil imkanı sağlıyoruz. İnşallah ilgililer bize yardımcı olur ve kampımızı tekrar açarız. Diğer yandan, 200 eğitmenimizle birlikte evde hasta ve yaşlı bakımı hizmeti veriyoruz. Kızılay'a müraacat eden hasta ve yaşlı yakınları müracaat formunu doldururarak, bakım talebinde bulunuyor. Ziyaretçi hekim ve hemşire, hasta ve yaşlıyı evinde ziyaret ederek ihtiyaçlarını beliriliyor ve hizmet planlaması yapılıyor. Yapılan plan doğrultusunda periyodik bakım sunumuna başlanıyor. Alman Darmstad Kızılhaç'ından gelecek iki bayan hoca da eğitmenlerimize yaşlı ve hasta bakımı konusunda eğitim verecek" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Ekim 2007 Salı 14:56:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?