4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Bursa'ya yeni mobilyacılar çarşısı

Mobilya Dekorasyon Sanayicileri ve İş Adamları (MODSİAD), Derneği Vali Şahabettin Harput’u ziyaret ederek, MODSİAD olarak planladıkları Mobilyacılar Çarşısı ile ilgili proje hakkında da bilgi vererek destek istedi.

Mobilya Dekorasyon Sanayicileri ve İş Adamları (MODSİAD) Yönetim Kurulu üyeleri Vali Şahabettin Harput’u makamında ziyaret etti. Vali Harput’a Bursa’nın eksiklerinden biri olan Mobilyacılar Çarşısı’nın kurulması ile ilgili proje hakkında bilgi verdi. Projenin çalışmalarının henüz yapılmadığını ve düşünce aşamasında olduğunu söyleyen MODSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Yedikardeş, yapılması planlanan bu Mobilyacılar Çarşısı ile mobilya sektöründe faaliyet gösteren kuruluşların tek çatı altında toplanmış olacağını belirtti.

Mobilyacılar Çarşısı’na yer olarak Batı istikametini uygun gördüklerini ifade eden Yedikardeş, “Bursa’da mobilyacılar olarak bir çarşımız yok. Biz de böyle bir projenin gerekli olduğunu düşündük. Bunun için de valimizin de desteği ile Bursa’ya bir değer kazandırmak istiyoruz. Aklımızda olan proje Batı istikametinde 2 katlı bir mekanda 400’er metrekarelik 200 dükkan. Henüz herhangi bir proje çizilmedi ve çalışma yapılmadı” dedi.

Projenin kendisini çok heyecanlandırdığını ve Bursa için bir artı değer olacağını belirten Vali Şahabettin Harput ise, Türk işçisinin diğer ülkelerin işçilerine göre daha çalışkan olduğunu söyledi. Avrupa’da vasıflı işçi kalmadığını ve var olanların da madde bağımlısı olduğunu dile getiren Vali Harput, “Avrupa’da genç nüfusla birlikte vasıflı işçi sayısı da azalıyor. Geriye kalan nitelikli işçiler de madde bağımlısı durumuna geldi. Bunun için de Türk işçilere yönelme başladı. Çünkü Türk işçiler her zaman için disiplinli çalışırlar ve işine saygılıdırlar. Ben yapılması düşünülen bu proje için çok heyecanlandım ve mutlu oldum. Çünkü iyi bir katma değer olacağına inanıyorum. Bunun için de seçim dönemi biter bitmez yönetime gelecek olan Büyükşehir Belediye Başkanı ile bu projeye başlanması gerektiğini düşünüyorum” şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Şubat 2009 Perşembe 12:57:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?