3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Bursa'yı tanıtan belgesel çekimi

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin, esnaf şehri Bursa'nın hem bu kimliğini ön plana çıkartmak, hem de esnafı bilinçlendirmek amacıyla hazırladığı belgeselin çekim setini ziyaret eden Başkan Recep Altepe, "Ahiliğin beşiği Bursa'nın esnaf kültürüyle geçmişte olduğu gibi gelecekte de dünyaya örnek olmasını istiyoruz" dedi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi, fiziki yatırımlarının yanı sıra kültürel projelerle kentin var olan değerlerini de ortaya çıkartıyor. Bursa'nın dünyaya örnek olan esnaf kültürünü yaşatıp, geleceğe taşımak amacıyla hazırlanan film ve belgeselin çekimleri kentin tarihi yerlerinde devam ediyor.

"BURSA'NIN DEĞERLERİNİ YAŞATIYORUZ"

Başkan Altepe, dünyanın en mükemmel ve en geniş belediye kanunu olmakla birlikte, aynı zamanda ilk tüketici haklarını koruyan kalite kanunu özelliğini de taşıyan "Kanunname-i İhtisabı Bursa"nın Bursa'da yazıldığını hatırlatarak, "Sadece tarihi eserlerle değil kültürüyle de asırlarca dünyaya örnek olan Bursa'nın bu değerini yaşatmak istiyoruz" dedi.

BURSA, DÜNYAYA ÖRNEK OLACAK

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Tophane'de yapılan çekimlerde seti ziyaret ederek, ahilik kavramının Bursa'da can bulduğunu söyledi. Başkan Altepe, "Bursa, özellikli güzel bir şehir. Bursa'nın doğal güzelliklerini ortaya çıkarmak için çalışmalarımıza yön veriyoruz. Bu kentin değerlerini restore ederek kültürel güzelliklerini öne çıkarıyor ve Bursa'yı yaşayan bir tarih şehri haline getirmeye çalışıyoruz" dedi. Bursa'nın dünyaya örnek olmasını hedeflediklerini kaydeden Altepe, kentin tarih boyunca medeniyeti ve adaletli yönetimi ile dikkat çektiğini hatırlattı. Başkan Altepe, "Tarih, Bursa ile değişmiş. Öz kültürü ile yaşayan Bursa'da bugün yapılan çekimlerle halkımızın ve esnafımızın bilinçlenmesi için eğitici filmler hazırlanıyor. Kentimize gelen insanlar, 'Bursa'nın ne kadar kaliteli esnafı ve ne güzel insanları var' demeli. Esnaflık, insanlarla iyi ilişkiler kurmayı ve iyi davranmayı gerektirir. Bursa, bu güzelliğe zaten sahip olan bir kent. Bizler Bursa'nın diğer şehirlerden, insanlardan ve kültürlerden farklı olduğumuzu göstermeliyiz" diye konuştu.

ESNAFTAN PROJEYE DESTEK

Ünlü yönetmen Mesut Uçakan'ın senaryosunu yazarak yönettiği, televizyon dizileri ve sinema filmlerinden tanınan oyuncular Bülent Onur, Nihal Menzil, İhsan Duduoğlu, Kamil Adıgüzel, Levent Aykul, Atilla Pakdemir, Ulvi Alacakaptan, Orhan Özaydın, Okan Selvi, Taylan Güner, Ertan Güntav, Ece Baykal, Sait Genay ve İbrahim Olam'ın rol aldığı ahilik kurumunun mesleki ahlak ve görgü kurallarının işlendiği belgesel daha çekim aşamasında esnaf kesiminden büyük takdir topladı. Esnafında rol aldığı çekimler vatandaşlar tarafından da ilgiyle izlendi. Bazı vatandaşlar, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'yi unutulmuş değerlerin yaşatılmasına yönelik çabalarından dolayı tebrik ettiler.
 

iha
Yayın Tarihi : 25 Temmuz 2009 Cumartesi 12:55:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?