2
Mayıs
2024
Perşembe
BURSA

Bursa'yı termal buhar aydınlatacak

BURSA'YI TERMAL BUHAR AYDINLATACAK

Bursa İl Genel Meclis Başkanı Nurettin Avcı, devam eden sondajlarda 100 derecelik termal su kaynağı bulunması halinde buhardan elektrik elde etmek istediklerini söyledi.

İl Özel İdaresi'ne bağlı Jeotermal A.Ş. termal suda azami verime ulaşmak için yeni projeler üretiyor. İşletmecilerin talepleri doğrultusunda sıcak su dağıtacak olan Jeotermal A.Ş., sıcak suyu en verimli şekilde kullanmak için çalışmalarını sürdürüyor. İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Kemal Demirel ve Jeotermal A.Ş. Genel Müdürü Hasan Aydın ile beraber Kültürpark'taki sıcak su kuyusunda incelelemelerde bulunan İl Genel Meclisi Başkanı Nurettin Avcı, 100 derecenin üzerinde sıcak su bulunması takdirinde elektrik enerjisi üretmeyi de hedefliyor. Öncelikli projelerin ardından enerji üretimi sistemini faaliyete geçirmek istediklerini dile getiren Avcı, yer altındaki suyun her damlasından faydalanmayı hedeflediklerini belirtti.

ELEKTRİK ÜRETEBİLİRİZ

Sıcak suyla meskenleri ısıtmanın yanı sıra buhardan üretilecek elektrikle şehri aydınlatabileceklerini vurgulayan Avcı, "Bunları yapmak için 100 santigrat derecenin üzerinde sıcaklığa sahip su bulmamız lazım. Şu an 88 dereceye ulaştık. Mevcut suyla bu olmaz. Sıcak sudan en yüksek verimi elde etmek istiyoruz. Sıcak su arama çalışmaları hala sürüyor. Ayrıca artan suyu enjeksiyon kuyusu vasıtasıyla aldığımız yere iade edeceğiz. Halkın termal su ile ilgili bakış açısını değiştirmeliyiz. Sıcak suları ilaç gibi kullanmalıyız. Tabiattan aldığımızı geri vermeliyiz. İstenilen değerleri görmeden ne kadar enerji üretebileğimiz şu an tam olarak belli değil" dedi.

BURSA'YI TERMAL BUHAR AYDINLATACAK
İHA
Yayın Tarihi : 27 Şubat 2011 Pazar 10:03:01
Güncelleme :27 Şubat 2011 Pazar 12:26:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?