4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

BUSİAD Başarı Ödülleri

Bursa Sanayiciler ve İşadamları Derneği (BUSİAD), 2008 yılında ekonomi, mesleki eğitim, eğitim, kültür ve çevre konularında başarı göstererek ödüle layık görülen kuruluşları açıkladı.

BUSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Arif Özer, 2008 yılı ödülleriyle ilgili düzenlediği basın toplantısında, amaçlarının sanayici ve işadamlarını teşvik etmek olduğunu söyledi.

Ülkenin kalkınması için bu tarz organizasyonların önemine dikkat çeken Özer, "Maksadımız, sanayici ve işadamlarımızı teşvik ederek, ülkemizin kalkınmasına daha çok katkıda bulunmalarını sağlamak, ayrıca eğitim, kültür ve mesleki konularda yararlı faaliyetler yapmaya özendirmektir. Bu işlevi yerine getirirken, kişi ve kuruluşların değerlendirilmesinde ölçülebilir kriterler ve verilere dayalı olarak hazırlanan 'Doğan Ersöz Yılın İşadamı ve BUSİAD Başarı Ödülü Yönetmeliği' esas alınmıştır" dedi.

Özer, konuşmasının ardından 5 dalda ödüle layık görülen işadamlarının isimlerini açıkladı. 76 ülkede 182 firmaya 131 milyon dolar ihracat yapan, ayrıca Uludağ Üniversitesi Mühendislik Fakültesi'ne atölye binası yaptıran Durmazlar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Durmaz, 2008 yılı BUSİAD Doğan Ersöz Yılın İşadamı Ödülü'ne layık görüldü.

BUSİAD Özel Başarı Ödülü ise EKOhaber Gazetesi İmtiyaz Sahibi Tahsin Ardıç'a verildi. Çetin Elektrik, Çetin İş Elektrik Ltd. Şti., Çetin Proje Mühendislik Ltd. Şti. ve Çetin Elektrik A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Öztunalı BUSİAD Meslek Ödülü, ÖZTİMURLAR İnşaat A.Ş Eğtim ve Kültüre Destek Ödülü, ve BORÇELİK Çelik Sanayi Ticaret A.Ş. de Çevre Ödülü'nü almaya hak kazandı.
 

iha
Yayın Tarihi : 25 Mayıs 2009 Pazartesi 12:47:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?