4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

BUSİAD ödülleri sahiplerini buldu

BUSİAD tarafından düzenlenen geleneksel '2008 Yılı Doğan Ersöz Yılın İşadamı ve Başarı Ödülleri' sahiplerini buldu. Törende konuşan Bursa Sanayici ve İş Adamları Derneği (BUSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Arif Özer, "ÖTV ve KDV indirimleri ile kısa çalışma ödeneklerinin arttırılması ve sürelerinin uzatılması reel kesime nefes aldırdı.

Hükümetten kriz süresince bu tür desteklerin kesintisiz devam etmesini rica ediyoruz" dedi. Almira Otel'de düzenlenen ödül töreninde konuşan BUSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Arif Özer "Hükümetten de kriz süresince bu tür desteklerin kesintisiz devamını rica ediyoruz. Martta sanayi üretimi yüzde 20.1 düştü.

Bu oran otomotivde yüzde 53 düştü. Şubat ayında işsizlik oranı yüzde 16.1'e çıkarak, işsiz sayısı Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) resmi rakamlarına göre 3 milyon 800 bin kişiye ulaşmıştır. Bu oran, dünyanın en yüksek işsizlik oranları arasındadır. Son 1 yıl içerisinde sigorta primi ödeyen sigortalı sayısı 1 milyon 735 bin kişi azalmıştır. Bu da sosyal güvenlik açığının bu yıl için 50 milyar TL'yi aşacağı anlamına geliyor. Sosyal güvenlik kara deliği ülkemizin en büyük sorunlarının başında gelmektedir.

Bunun çaresi de istihdama yönelik yatırımların artması ve kayıt dışılığın önlenmesidir. ÖTV, KDV indirimleri ile kısa çalışma ödeneklerinin arttırılması ve sürelerinin uzatılması reel kesime nefes aldırdı. İşçi çıkışlarının daha büyük boyutlara varmasını önledi. O sebeple hükümetten kriz süresince bu tür desteklerin kesintisiz devam etmesini bekliyoruz" dedi.

YILIN İŞADAMI ÖDÜLÜ DURMAZLAR MAKİNE'YE
Arif Özer'in konuşmasının ardından ödül töreni gerçekleştirildi. Doğan Ersöz Yılın İşadamı Ödülü'ne Durmazlar Makine Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Durmaz layık görülürken; Özel Başarı Ödülü Ekohaber Gazetesi Sahibi Tahsin Ardıç'a; BUSİAD Meslek Ödülü Çetin Elektrik Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Öztunalı'ya; Eğitim ve Kültüre Destek Ödülü Öztimur İnşaat adına Yönetim Kurulu Üyesi Mesut Öztimur'a ve BUSİAD Çevre Ödülü Borçelik adına Mali İşler Direktörü Okan Aydın Gün'e verildi.
 

iha
Yayın Tarihi : 30 Mayıs 2009 Cumartesi 11:25:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?